”Jag tror att han kan få sparken”

Publicerad 2012-06-15

Förre F1-mästaren tror att Lotus-föraren ligger illa till

Sex rattar har Lotus tagit fram.

Ingen har passat Kimi Räikkönen.

Han har dessutom fått stryk av teamkollegan Romain Grosjean.

- Jag tror att han kan få sparken, säger den förre mästaren Jac Villeneuve.

Den senaste veckan har det ryktats om att samarbetet mellan den förre mästaren Kimi Räikkönen och hans team Lotus har varit spänt. Finländaren har inte varit nöjd med de rattar som teamet tagit fram och nu har stallet tröttnat.

- Nu är det som att ha en unge i stallet, säger en icke namngiven medarbetare hos Lotus till tyska Speedweek.

- Vi har tagit fram sex klubbor, han kan välja en. Det kommer inte att tillverkas någon sjunde ratt för hans skull.

Kimi Räikkönen är nu tillbaka i F1 efter två säsonger i rally-VM. Hans comeback har varit positiv och själv är han nöjd.

”Avslappnad stämning”

- Självklart är det så att man önskar sig fler poäng och bättre resultat, det gör man alltid. Ändå tycker jag att det går ganska bra, säger Kimi Räikkönen i en kommentar hos motorsporttotal.

- De som arbetar i teamet är mycket proffsiga och det är en avslappnad stämning.

Han har stått på pallen två gånger och han är sexa i mästerskapet, en placering före teamkollegan Romain Grosjean som var tvåa i Montreal senast . Samtidigt är det  Grosjean som har kvalat bäst, fjolårets GP2-mästare leder kvalduellen med 5-2 mot 2007 års världsmästare.

- Det faktum att han ofta får stryk av Grosjean om man ser till prestationen gör att jag tror att han kan få sparken, säger Jac Villeneuve, som vann VM 1997 till Auto Hebo.

Salo tror på Kimi

Samtidigt får Kimi Räikkönen stöd av sitt hemland och av den före detta föraren Mika Salo, som numera arbetar som F1-expert.

- Kimi har visat att han har en naturlig talang för att köra racerbil, men han och teamet har inte fått ordning på det som han behöver. När det gäller Jac Villeneuve så tror jag knappast att han har sagt ett enda ord till Kimi och han har antagligen ingen aning om vad problemet egentligen är, säger Salo till MTV 3.

- Jag är övertygad om att Kimi kommer att vinna minst ett lopp i år om han har en helg då allt stämmer. Man ser att Kimi har en bra relation med sitt stall och även om de har problem att lösa så är stämningen god. Det spekuleras i om de ska gå skilda vägar, men sanningen är egentligen tvärt emot. Stallet har fullt förtroende för Kimi och Kimi har förtroende för stallet.

Nästa chans att vinna ett lopp har han i spanska Valencia om lite mer än en vecka.

Följ ämnen i artikeln