Annas motorlista 20/1

avAnna Andersson

Publicerad:

1) Mika Ahola

En stor mästare har lämnat oss. Den femfaldige världsmästaren i enduro skadades i samband med en träning för flera veckor sedan och drabbades av svåra inre skador. I måndags avled han sedan det tillstött svåra komplikationer under en operation.

2) P-G Andersson

Rallyföraren har fått en succéstart på VM-säsongen. Han leder SWRC i Monte Carlo med fem minuter efter två dagar. Under den andra dagen vann han och Emil Axelsson samtliga specialsträckor. Totalt ligger han nia och tävlingen avslutas på söndag.

3) Stephane Peterhansel

Förra helgentog han sig tionde seger i Dakarrallyt, han har vunnit sex med mc och fyra med bil. Det rekordet lär ingen kunna upprepa.

4) Cyril Despres

MC-föraren knäckte fjolårets Dakarmästare Marc Coma och blev först med fyra segrare. De senaste sju tävlingarna har de vunnit vartannat år.

5) Sebastien Loeb

Leder VM-premiären i rally med mer än en och en halv minut. Både Jari-Matti Latvala, Ford och Sebastien Ogier, VW, har kraschat och brutit i Monte Carlo. Norrmannen Petter Solberg som numera är fabriksförare för Ford är trea, strax bakom Dani Sordi, MINI.

6) Bruno Senna

Återigen är det en Senna hos Williams. F1-föraren ska köra för samma stall som hans morbror Ayrton körde för när han omkom 1994.

7) Rubens Barrichello

Det verkar inte som om det blir någon 20:e F1-säsong för rekordmannen från Brasilien. Han ska ta ett uppehåll och hoppas sedan på att komma tillbaka. Vi tackar honom för alla år redan nu. Fler comebacker av 40+ behöver vi inte...

8) Daniel Bodin

Snöskoterföraren skadade sig svårt i samband med en träningsolycka. Den regerande mästaren i X-games fick flera frakturer i nacken. Han vårdas på sjukhus, men enligt läkarna kommer han att bli helt återställd. Han räknar också med att kunna tävla igen.

9) Henrik Gustafsson

Den 41-årige speedwayföraren lägger av. Efter 24 säsonger lämnar han Indianerna efter en konflikt med lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström.

10) Timmy Hansen

Fortsätter kampen för att nå F1 någon gång i framtiden. Han har ett nytt kontrakt i Formel Renault 2,0 Eurocup. Han ska köra för österrikiska Interwetten.com Racing.

Motorstopp

Peugeot

PSA stoppar Le Mansprogrammet med omedelbar verkar. Det betyder att vi sett den sista duellen mellan de båda jättarna Audi och Peugeot i Le Mans klassiska 24-timmarslopp. Nu är Audi det enda fabriksteamet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM