Svenskorna chockade över uppståndelsen

SPORTBLADET

Bilden med Bolt en världsnyhet: ”Blivit en större grej än vad det är”

Foto: Sveriges handbollstjejer Isabelle Gulldén, Ulrika Ågren och Jamina Roberts (bilden t.v.) är förvånade över den uppmärksamhet som bilden med Usain Bolt fått. ” Jag tycker att det har blivit en större grej än vad det är”, säger Roberts.

Bilden på Usain Bolt och Sveriges tre handbollstjejer har blivit en världsnyhet.

Själva är de chockade över att uppståndelsen.

– Jag tycker att det har blivit en större grej än vad det är, säger Jamina Roberts.

Sportsligt sett vill nog Sveriges handbollsdamer Isabelle Gulldén, Jamina Roberts och Ulrika Ågren glömma OS. Men mötet med superstjärnan Usain Bolt är ett minne för resten av livet.

– Vi sa det att vi kan fan inte åka hem härifrån utan att ha träffat Usain Bolt, har Roberts berättat.

Efter att Bolt sprungit hem OS-guldet på 100 meter tillbringade han kvällen på OS-byn med den svenska trion och Yohan Blake.

Toppar förstasidorna

– Vi frågade hur det var och så... kollade Facebook. Man vill ju inte vara en stalker heller liksom, sa Roberts.

Guldmedaljören publicerade sedan en bild på Instagram där han sitter tillsammans med svenskorna. Alla håller upp en hand och formar ett ”W” med fingrarna.

– Jag gick till kafeterian för att få lite mat och stötte ihop med dem. Vi började prata, de ville ta lite bilder, vi chillade. Jag sa att jag hade en fantastisk bildidé. Så då tog vi bilden, har Bolt berättat.

Men det var inte bara Sverige som hakade på nyheten. Bilden från ”segerfirandet” toppar tisdagens förstasida på brittiska tidningen The Mirror med texten ”Bolt’s 3am girls!”. Daily Star konstaterade att ”Bolt wins 3 babes in 60 seconds”. Även i Jamaica, USA och Tyskland har det blivit en världsnyhet.

”Roligt att träffa honom”

Men nu tycker Jamina Robets att det får räcka.

– Det har blivit en större grej än vad det borde bli. Det var roligt att träffa honom men det verkar som att många har olika uppfattningar om det, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS