Motorsport

Till slut vann Vargarna hemma

Nicki Pedersen.
Nicki Pedersen.

SPORTBLADET

Vargarna brukar vara mycket svårslagna i Norrköping. Men i år dröjde det till omgång tio innan Vargarna vann hemma. Efter dubbelseger i sista heatet vann Vargarna 46–44 mot Hammarby och är med i kampen om slutspel.

– Äntligen lyckades vi slå spiken i kistan, sade Vargarnas Peter Karlsson.

Årets säsong har varit tuff för Vargarna av olika slag. Lee Richardsons dödskrasch i Polen var det mest jobbiga men de sportsliga resultaten har också uteblivit. Därför var det jublet stort när Vargarna vände matchen i sista heatet mot Hammarby. Peter Karlsson tog hand om Hammarbys Grzegorz Walasek i första sväng och lagkompisen Nicki Pedersen hakade på Karlsson. Dubbelsegern var aldrig i fara.

– Visst hade vi snackat lite taktik inför sista heatet, sade Karlsson till Canal Plus. På en så här liten bana är det också en klar fördel när vi kunde välja startbanor.

– I flera hemmamatcher tidigare har vi haft ledningen i paus men ändå förlorat. Därför var det riktigt skönt för publiken och föreningen att vi kunde vinna, fortsatte han.

Bonus till Bajen

Hammarby tog dock hand om bonuspoängen.

Serieledande Vetlanda vann lätt mot Valsarna trots att Tomas H Jonasson kraschade i sitt första heat och fick startförbud av tävlingsläkaren.

– Ett par fingrar är rätt svullna men jag kan böja dem så jag tror inget är brutet. Jag mår lite illa också men det går väl över, sade Jonasson till TT.

Några heat senare kraschade även David Ruud och fördes till sjukhus. Vetlanda vann 52–38.

– David slog i ryggen, och hade lite svårt att andas men jag vet inte hur allvarligt det är med honom, sade Vetlandas sportchef Bosse Wirebrand.

Sistaheat avgjorde

Piraterna vann reprisen på förra årets SM-final borta mot Indianerna med 46–44 sedan Greg Hancock och Chris Holder säkrat segern i sista heatet. Piraterna tog också bonuspoängen har en stabil tredjeplats i tabellen.

Dackarna hade en enkel väg till seger borta mot Västervik, 55–35. Både Andreas Jonsson och Darcy Ward hade full poäng fram till sista heatet då de satte en snygg punkt genom att ta en dubbelseger för Dackarna som är tvåa i tabellen efter Vetlanda.

Sune Eklöf/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT! – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets sista minuten-system i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway