”Det var en riktigt bra person”

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYR≈N
SPORTBLADET

LENZERHEIDE. Åsarnas ordförande Ingvar Borg avled efter en skoterolycka i går. 

Landslagets Jens Burman har drabbats hårt av det plötsliga dödsfallet. 

– Han har hjälpt mig mycket i min karriär. Det är klart att det tar hårt, säger han. 

Det var under torsdagen som Åsarnas ordförande Ingvar Borg, 63, var med om en olycka med skoter. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen men hans liv gick inte att rädda. 

Åsarna är en av Sveriges största skidklubbar och bland de aktiva åkarna finns Emma Wikén och Jens Burman som deltar i Tour de Ski som drar igång i Lenzerheide i morgon.

Var personlig sponsor

Burman har drabbats hårt av olyckan.

– Det var inte alls kul. Det är hemskt att det kan gå åt helvete så fort, man tror inte att det är sant. Jag har väl egentligen aldrig träffat en så drivande person. Det är en tråkig förlust både för hans familj och för klubben. Det var en riktigt bra person, säger han och fortsätter: 

– Jag känner honom riktigt väl. Han har hjälpt mig mycket i min karriär och även varit en personlig sponsor. Det är klart att det tar hårt. 

Åkarna stöttas av landslaget och Burman hoppas att olyckan inte ska påverka honom för mycket när touren drar igång.

– Det är klart att det påverkar, men samtidigt får man försöka att inte låta det påverka en nu när man ska tävla, säger han. 

Ingemarsdotter: ”Tragiskt”

Ida Ingemarsdotter åker även hon för Åsarna. Hon deltar inte i säsongens Tour de Ski utan tränar istället på höghöjd i italienska Lavase.

För DN berättar hon om känslorna efter Borgs död.

– Det är fruktansvärt tragiskt och en stor sorg, det som hänt har väl inte helt smält in än. Det är en väldigt tråkigt händelse och jag vill helst inte prata om det säger Ingemarsdotter till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM