Vann 6,4 miljoner – efter ’maratonmatch’

SPORTBLADET

Delade upp EPT-vinsten med tvåan

Foto: Jean Mountry (t.h.) jublar över EPT-segern medan Valentin Messina deppar.

Efter sexton timmars spel och en deal med tvåan var EPT-titeln hans.

Nu siktar vinnaren Jean Mountry, 41, på pokercirkusen i Las Vegas.

– Jag kommer spela fler EPT:s och jag åker också till Las Vegas i sommar, säger han i ett pressmeddelande.

Finalbordet på EPT Malta utvecklades till en långdragen rysare. Spelet startade vid lunchtid på lördagen, men först när kvällen övergått i natt kunde Mountry ställas heads up mot landsmannen Valentin Messina.

Väl där låg Messina flera gånger i ledningen innan Mountry, tidigare biljardstjärna, kunde fälla Messina med ett par i femmor.

– Min motståndare vann fyra eller fem all-ins, så jag trodde det nästan skulle bli omöjligt att slå honom, säger Mountry.

Delade på vinsten

När trean Domink Panka, som vann PCA i fjol, till slut inte orkade hålla emot efter att ha klarat nio (!) all-ins slöt fransmännen en deal. Båda behöll sina pengar, vilket lämnade 100 000 euro (cirka 932 000 kronor) och en pokal att slåss om. Fördelaktigt för Mountry, som då låg efter.

Som segrare fick Mountry därmed lejonparten av pengarna, 687 400 euro, motsvarande 6,4 miljoner kronor, medan Messina fick 615 000, drygt 5,7 miljoner kronor.

– Heads up:en var otrolig, så lång. Jag vet att jag vann massa pengar, men det handlar inte om det. För mig var det att få pokalen, att vinna EPT, säger han.

Han blev bäste svensk

Fransmannen, som även driver en golfanläggning med hotell, siktar nu på ett definitivt genombrott inom pokern. Han har tidigare lyckats bra i flera high roller-turneringar, med en fjärdeplats i FPS Deuville High Roller som bäst.

– Nu hoppas jag att jag kommer vinna fler turneringar. Jag kommer spela fler EPT:s och jag åker också till Las Vegas i sommar.

Bäste svensk blev Robin Ylitalo på fjortonde plats vilket gav 40 100 euro, motsvarande 374 000 kronor.

Se samtliga topplaceringar nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker