Trots hyllningarna – ”Foppa” stänger dörren

SPORTBLADET

Peter Forsberg vann tittarnas hjärtan under OS i Pyeongchang.

Någon vidare karriär som hockeyexpert i tv ser han dock inte.

– Det blir absolut inget VM eller nåt sånt där, säger Forsberg.

Under OS i Pyeongchang fick Discovery motta en hel del kritik för sina sändningar. Bland annat skrev Sportbladets Marcus Leifby en omtalad krönika om den så kallade hejarklacksjournalistiken som medarbetarna på plats förde.

En som däremot främst hyllades var ishockeyexperten Peter Forsberg, som inte var rädd för att sticka ut hakan under sändningarna.

Foto: TT, ANNA TÄRNHUVUD

Skickade känga till Wenger

I samband med Europa League-mötet mellan Östersund och Arsenal (Discovery valde att köra studiosnacket från Sydkorea) skickade ”Foppa”, som för övrigt är uttalad Tottenham-supporter, en omtalad känga till tränaren Arséne Wenger.

Väl tillbaka i Sverige står han bakom orden.

– Det med Arsenal och Wenger... Jag tyckte vara det var lite roligt att säga eftersom jag hejar mer på Tottenham och Östersund, säger Peter Forsberg och skrattar.

– Jag tycker mest det är kul med Arsenals formkurva de senaste åren. Den är ju precis tvärtemot Tottenhams. När Ljungberg (Fredrik) gjorde hundra mål på Tottenham var det inte speciellt roligt, men nu är det lite omvänt.

”Inget jag kommer hålla på med”

Trots att den forne hockeyspelaren fick mycket beröm för sin insats under de olympiska spelen ser han inte expertrollen som något permanent.

– Äh, det vet jag inte... Hoppa in någon gång kanske i så fall, säger Forsberg.

– Det blir absolut inget VM eller nåt sånt där. Jag kan hoppa in någon gång då och då, men det här är inget jag kommer hålla på med.

Du verkar inte helt begeistrad?

– Nej, men det tar en väldig tid. Vi var där i 3,5 veckor och sedan ska man läsa på innan... Jag har ju lite annat för mig emellanåt också, det är inte bara att kolla hockey och sitta i studion. Det tar ett tag att förbereda sig.

Det lär med andra ord dröja ett bra tag innan svenska folket får se ”Foppa” i tv-rutan igen.

– Ska jag göra det igen vill jag verkligen kunna ha tid att förbereda mig. Se till att man kommer dit och vet vad man pratar om, säger Peter Forsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM