Räikkönen: ”Pausen var viktig för mig”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kimi Räikkönen är tillbaka efter att ha stått över senaste deltävlingen

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen blev femma i Turkiet. Nu siktar han på att ta sig i mål i Portugal.

Kimi Räikkönen är tillbaka.

För att ta sig i mål.

– Resultatet har ingen betydelse, säger finländaren.

Den förre F1-världsmästaren gjorde en fantastisk tävling i Turkiet när han var femma, sedan avstod han loppet i Nya Zeeland senast.

Men nu är han tillbaka när rally-VM kommer till Portugal.

– De andra förarna var på Nya Zeeland, men det var inte vi och de har kört i Portugal tidigare och känner till vägarna väl så det blir inte enkelt för oss. Men det spelar ingen roll, jag är här för att lära mig, säger Kimi Räikkönen till Autosport.

Resultatet är oviktigt

– Resultatet har ingen betydelse, allt handlar om hur mycket information jag kan ta med mig in i framtiden. Vi börjar vår utveckling nu, steg för steg.

Från och med rallyt i Portugal kommer Kimi Räikkönen att köra samtliga tävlingar under årets säsong.

– Det är rättvist att säga att allt är nytt för mig. Jag har testat i Frankrike under de senaste veckorna, men det är inte det samma som att tävla, säger han till Autosport och till Motorsporttotal säger han:

Bra med paus

– Pausen var riktigt viktig för mig. Vi fick tid att analysera säsongsinledningen. Vi har koncentrerat oss på speciella detaljer tillexempel noterna och vi har jämfört våra tider med de som leder mästerskapet.

– Jag vet att vi fortfarande har mycket kvar att lära och jag är fortfarande en nybörjare när det gäller rally. Men jag har känslan av att vi gör framsteg hela tiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally