En VM-poäng för Kimi

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Räikkönen blev tia i Portugal

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen blev tia i Portugal och tog ytterligare en VM-poäng.

Kimi Räikkönen fortsätter sin poängjakt i rally-VM. Vid helgens deltävling i Portugal blev det en pinne för finländaren som körde in som tia.

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen intervjuas under Rally Portugal.

Den forne F1-föraren har fortfarande mycket att lära i rally-VM. Inledningen på tävlingen i Portugal började lite trögt, på grund av en för mjuk fjädringsinställning.

– Jag trodde inte att förhållandena skulle vara så här. Vi ska ändra set-upen lite för att passa sträckorna och jag tror att det kommer att gå bättre när vi kommer tillbaka för den andra rundan på sträckorna, sa Räikkönen i ett uttalande under den första dagen.

Liten miss

Tiderna blev också bättre för Räikkönen som låg tia efter fredagens körning. När Jari-Matti Latvala försvann under lördagen kunde Räikkönen klättra en placering i resultatlistan och han kände sig allt mer komfortabel bakom ratten.

– Jag kände mig mig mer självsäker och bestämde mig för att pressa lite hårdare. Sedan låste jag bromsarna vid en inbromsning och fortsatte bara rakt fram. Men det hände inget annat än att jag tappade några sekunder, säger Räikkönen i ett pressmeddelande.

Den sista dagen fick Räikkönen sig en liten adrenalinkick.

– Vi gick lite snävt i en kurva och tvåhjulade. Vi riskerade att rulla, men bilen landade på alla fyra och vi fick punktering. Efter det ville jag bara ta mig i mål. Det fanns inget annat att tjäna, så jag tog det lugnt, förklarade Räikkönen som slutade tia och tog ännu ett VM-poäng, efter rallyt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally