Poker

”Livespel något helt annat än onlinespel”

SPORTBLADET

Läs Dan Glimnes krönika

Livespel är något helt annat än onlinespel, som många nätkvalare upptäcker i WSOP, EPT eller WPT; är du inte van vid att se levande motståndare i ögonen, finns det dussintals olika sätt som du kan göra bort dig på vid bordet. Här är två av dem, med spelare jag personligen känner i huvudrollerna.

Sedelärande berättelse 1

Spelaren J.A. är på ett kasino i Wien, i ett no-limit cashgame, och på stol nummer 1 närmast till vänster om dealern. Han blir hungrig, och beställer in en sandwich som han börjar äta vid bordet.

Det är då han lyfter upp en stark starthand, mot två andra. Han mirakelfloppar, och medan han tuggar vidare och följer dramat som en hök anser bägge de andra att de också har goda händer, så potten växer till sanslösa höjder. Efter riverkortet vet J.A. att hans hand är oslagbar, så han går all-in och får syn av en av sina motståndare. J.A. blickar ned mot sandwichsmulorna, omslagspapperet och servetten, i avsikt att få fram sina kort och vända upp dem, men...

... han har inte längre några hålkort framför sig. Eftersom han glömt skydda dem genom att placera några marker eller något annat ovanpå, har dealern som sitter en decimeter intill trott att de tillhörde högen av kastade kort, och slängt dem. Naturligtvis blir det uppståndelse, men floor managern avgör till förmån för motståndaren som nöjt sopar hem jättepotten. J.A. missade att skydda sina kort, lyder domen, och får därför ta konsekvenserna.

Lärdom: Se till att alltid skydda dina kort, speciellt i de farliga positionerna närmast till vänster och höger om dealern!

Sedelärande berättelse 2

Spelaren W.L.A. är i Macau, och spelar i ett cashgame. Han är inte någon van spelare; det är kanske tredje eller fjärde gången han besöker ett pokerrum. Även W.L.A. har tur med sina kort samt brädan, och finner sig efter rivern ha den oslagbara handen samtidigt som han är synad. Motståndaren slänger upp sina kort med en smäll och skjuter fram dem över filten. W.L.A. vet att han nu måste visa sina kort innan han får potten. Han är dock lite osäker på proceduren och räcker därför över sina hålkort till dealern för att hon ska lägga upp dem, men...

... hon missuppfattar gesten, kastar i stället korten i kasthögen, och skjuter över potten till motståndaren. Även här blir det uppståndelse; men även här tilldöms motståndaren potten, eftersom W.L.A.:s avsikt inte varit entydig. Lärdom: Vad du än gör vid ett pokerbord – synar, höjer, lägger dig, visar din hand – ska det aldrig finnas någon oklarhet om vad du gör!

Lägg lärdomarna på minnet; en dag kanske de kan rädda tiotusentals kronor åt dig.

Dan Glimne

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker