Svenskens ras – i majordebuten

”Står här med en sur eftersmak”

avAndreas Käck

Foto: Francois Mori / TT / NTB Scanpix

CARNOUSTIE. På väg mot en drömdebut.

Då kom raset.

– Just nu känns det ganska surt, säger 21-årige Marcus Kinhult.

21-åringen från Skaftö har pekats ut som Sveriges näste storspelare. Han var i sensationell ledning i Nordea Masters redan som 18-åring, men hamnade sedan i en svacka.

Nu har han tagit sig ur den.

Genom en framskjuten placering i French Open häromveckan säkrade han en biljett till Carnoustie och nu är majordebuten avklarad.

Den gick ... sådär.

Ras på slutet

Kinhult var ett slag under par efter 14 hål. Sen kom raset: Han tappade fem (!) slag på de sista fyra hålen.

– Just nu känns det surt, så klart. Jag står här med en sur eftersmak efter en mindre bra avslutning. Men jag spelade bra de första 14 hålen och det får man inte glömma. Nä, det är blandade känslor nu, men jag är inte asnöjd. Jag gör två grova misstag som straffar sig, säger han.

”Light van de Velde”

Precis som Jean van de Velde gjorde på Carnoustie år 1999 i vad som än i dag klassas som en av tidernas största kollaps, slog Kinhult ner i bäcken på det 18:e och sista hålet.

– Det kanske är dumt att jämföra (med van de Velde), men nu har man ändå sett ställena han hamnade på och man kan förstå hur det gick till. Jag känner mig som en ”light” Van de Velde just nu, säger Kinhult och skrattar.

Hans 74-rond innebär att han ligger tre slag över par inför fredagen och det ser ut att bli en kamp för att klara kvalgränsen.

Men Kinhult är hoppfull.

– Vi har inte skjutit bort oss. Ett bra varv i morgon så kan man jobba sig tillbaka, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM