Ny motor ska ge Marcus Ericsson fart i Ungern

Publicerad:
Uppdaterad:
Ny motor för Marcus Ericsson till Ungern GP i F1 2018
Foto: Zoltan Balogh / TT / NTB Scanpix
Ny motor för Marcus Ericsson till Ungern GP i F1 2018

SPORTBLADET

Ferrari levererar en ny motor till Ungern GP.

Det ska ge Marcus Ericsson extra fart.

– Jag är väldigt glad, säger Saubers teamchef.

Ericssons kollega har kvalat in till den sista omgången Q3 vid flera tillfällen i år och i Ungern får han chansen igen. Sauber får, precis som Haas, den senaste specifikationen av Ferraris motor, någonting som fabriksteamet väntar med till deltävlingen på Spa i Belgien - i slutet av augusti.

Så var det också i Monaco, då de båda kundteamen fick den nya motorn medaln Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen fick vänta.

– När du får den andra uppdateringen ett lopp tidigare måste du få den tredje tidigare också, säger Saubers teamchef Frederic Vasseur till motorsportmagazin.

– Jag är väldigt glad över att vi får den så tidigt som möjligt. Extremt glad.

Vettel snabbast inför Ungern GP i F1

På banan i Budapest, där Ungern GP, avgörs på söndag, har dock inte motorn någon avgörande betydelse och under dagens träningar var Ferrari med i toppen, Sebastian Vettel satte dagens snabbaste tid före Red Bulls båda förare och Ferrarikollegan Kimi Räikkönen var fyra - före de båda bilarna från Mercedes.

Marcus Ericsson som tog poäng i Tyskland förra veckan är fokuserad inför helgens deltävling då han satsar på att ta nya VM-poäng, men han hade problem i sin Sauber. Svensken snurrade två gånger under det första passet, en gång under det andra och körde iväg från ett depåstopp med ett löst hjul vilket gjorde att teamet drabbades av 50 000 kronor i böter.

– Det var lite rörigt under det första passet, jag snurrade ett par gånger och skadade mina däck, säger Ericsson som trots trasslet var snabbare kollegan Charles Leclerc under det andra passet.

– Vi kunde inte köra så mycket som vi ville efter det och det var inte den bästa träningen direkt. Under det andra passet fick vi till många varv. Vi har lite jobb att göra i natt och ska göra allt för att optimera morgondagen.

Kvalet till Ungerns GP avgörs i morgon lördag.

F1-bloggen med det senaste snacket inför Ungern GP

Publicerad:

LÄS VIDARE