Motorsport

Ericsson: ”Jag ska göra allt jag kan”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Efter en tung sommar väcks frågan om framtiden.

Och Marcus Ericsson är hoppfull.

– Målet är att stanna i F1, sedan får vi se när vi har den dealen på plats.

Efter helgens F1-lopp i Tyskland är halva säsongen avgjord. Marcus Ericsson kan se tillbaka på en stark inledning, där han kontrollerade sin teamkollega och tog poäng Bahrain, men sedan har det gått tyngre.

Sedan deltävlingen i Baku har Ferraris juniorförare Charles Leclerc haft övertaget i teamet. Monegasken har tagit VM-poäng och det ryktas om att han ersätter Kimi Räikkönen hos Ferrari redan 2019.

– Att köra en röd bil har jag alltid drömt om, men just nu koncentrerar jag mig på mitt arbete för Sauber, sa Charles Leclerc till Sportbladet tidigare i år.

Tunga månader

För Marcus Ericssons del har de senaste månaderna varit betydligt tyngre, även om han tog en poäng i Österrike var han tvungen att släppa sin teamkollega förbi sig i slutet av loppet och i Storbritannien kraschade han sedan han själv gjort ett misstag.

Svensken behöver förbättra sina kvalvarv för att kunna starta höger upp på griden och ge sig själv en större möjlighet att köra om poäng.

– Jag vill kunna konkurrera med Charles, vara stark i kvalet och göra att bra jobb i racet, säger Ericsson till Sportbladet.
– Jag vill ta poäng till mig och teamet. Vi har fokuserat på analyserna och arbetar med att förbättra kvalet.

Det går knackigt för Marcus Ericsson i F1. Men svensken har inga tankar på att ge upp. ”Målet är att få stanna i F1 även nästa år”, säger han.

Foto: Hossein Salmanzadeh / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ericsson vill köra F1 2019

Nu väntar ytterligare två lopp innan sommaruppehållet - och Ericsson måste hitta formen.
Om han vill stanna kvar i Formel 1.

– Så snart som möjligt vill jag veta vad som händer i framtiden, säger han.

– Samtidigt vet jag hur det fungerar. Ett sådant besked kan dröja rätt länge i Formel 1. Nu när sommaren är här börjar snacket. Det pratas om förare hit och dit i depån.

Efter fem säsonger i Formel 1 vet han vad som krävs för att hänga kvar - ett bra teamarbete, starka sponsorer och bra resultat på banan.

I fjol fick han sin plats först i december när Alfa Romeo klev in som namnsponsor till Sauber.

– Det finns ingen deadline, erkänner Marcus Ericsson för Sportbladet.

– Jag ska göra det bästa jobbet jag kan och målet är att få stanna i F1 även nästa säsong. Sedan får vi se när vi kan få en deal på plats, men det vore fantastiskt om jag kunde på ett sådant besked snart.

I morgon avgörs Tysklands GP - och efter det är mer än halva säsongen avgjord.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Ericsson: ”Det var bestämt sedan länge”

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Marcus Ericsson

Charles Leclerc