Liverpool körde över West Ham i premiären

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Liverpool öppnade säsongen på bästa sätt.

Hemma på Anfield körde de över West Ham med 4–0.

– Liverpool understryker det som vi är många som har sagt om dem den här säsongen. De kommer vara där eller de kommer vara riktigt, riktigt nära, säger Erik Niva i Viasats sändning.

Efter att ha värvat tungt i sommar spår många att Liverpool kommer förbättra fjolårets fjärdeplats - och utmana Manchester City om Premier League-titeln.

I säsongsstarten imponerade Liverpool också, då de körde över West Ham med 4–0 inför hemmafansen på Anfield.

– De har kvar sin explosivitet, sin offensiv, sin sprängkraft från fjolårssäsongen. De är dessutom väldigt solida och stabila. De har inte ens behövt jaga upp sig på offensiva fasta mot dem, säger Erik Niva i Viasat Sport Premium.

Salah målskytt direkt

Målskyttet öppnades av fjolårets skyttekung Mohamed Salah. Förra säsongen blev det 32 mål i ligaspelet för egyptiern och 26-åringen ser ut att ha konserverat målformen över sommaren.

Efter att nyförvärvet Naby Keïta drivit upp bollen, och hittat ut till en ren Andrew Robertson på vänsterkanten, kom ett lågt och precist inlägg in till en framstörande Mohamed Salah - som enkelt stötte in 1–0 i 20:e minuten.

På tilläggstid i den första halvleken utökade Liverpool sedan ledningen.

En lång boll från Robertson nådde fram till James Milner som lyckades fånga upp bollen och på ett tillslag slå in den centralt. Där dök Salahs radarpartner Sadio Mané upp och petade in tvåan.

”Tror han gör minst det dubbla”

– Mohamed Salah tror jag kanske inte gör 35 ligamål igen. Men Mané har konsekvent legat runt tio ligamål sen han kom till England. Jag tror han gör minst det dubbla i år faktiskt. Jag tror han kan ligga runt 20-strecket, sa Erik Niva i halvtid.

Just Mané skrev i den 53:e minuten in sig i målprotokollet för andra gången. Den tredje spelaren i forwardstrion, Roberto Firmino, tråcklade fram bollen till en offsidestående Mané - som enkelt kunde rulla in 3–0.

Glädjen hos hemmasupportrarna gick inte att ta miste på. Med tio minuter kvar lyckades också en supporter ta sig in på planen och fram till Mohamed Salah.

– En supporter som tagit sig in och ger Salah en uppmuntrande kram, sa expertkommentatorn Henrik Strömblad.

Sturridge fastställde siffrorna

Än lyckligare blev hemmafansen när den nyinbytte Daniel Sturridge i den 88:e minuten avslutade målskyttet. På en hörna stötte han in 4–0 med sin första touch.

– Jag tycker verkligen det illustrerar de förbättrade förutsättningarna i dag också. Visst de gör fyra mål mot West Ham, det gör de nästan varje gång de möter West Ham. Det är förtröstansfullt att offensiven ser lika potent ut men därtill är det den här övergripande känslan att den här matchen kunde spelats om tio gånger och det hade blivit samma utfall tio gånger till, säger Erik Niva.

Storsegern innebär att Liverpool toppar Premier League efter första omgången.

▪▪▪

I söndagens andra tidiga match delade Southampton och Burnley på poängen. Via 0–0 på St. Mary's Stadium fick lagen med sig en varsin premiärpoäng.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE