Västerås till final efter anfallsstjärnans hattrick

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Västerås är första lag att ta sig till bandyfinalen på Studenternas nästa helg.

Efter ett hattrick av Ted Bergström besegrades Hammarby med 6–2.

– Det känns riktigt bra. Det var några år sedan så det ska bli riktigt kul att få spela SM-final igen, säger matchhjälten.

Västerås visade direkt att de ville till finalen på Studenternas i Uppsala inledningsvis under måndagens semifinal mot Hammarby. Under matchens 22 första minuter hade västeråsarna skapat sju hörnor och Hammarby noll. Trots det var ställningen 1–1.

– Vi kände att vi ville ge allt från start och avgöra på hemmaplan. Vi var riktigt taggade och ville inte ge Hammarby någon energi i början, säger Ted Bergström.

Men på det åttonde försöket ville det sig för hemmalaget. I den 34 minuten slog Ted Bergström till med sitt första mål för kvällen på hörna och Västerås parkerade ena foten i en SM-final.

– Det var en liten lättnad att se den gå in. Det var riktigt skönt, säger målskytten.

Bergströms show

Det var bara början för VSK-anfallaren under kvällen. Knappt tio minuter senare letade sig ett instick från vänsterkanten fram till en fristående Bergström som inte gjorde något misstag och satte sitt mål nummer två.

Västerås kunde sedan gå till halvtidsvila med en 4–1-ledning efter att Bergström än en gång slagit till med en hörna på exakt samma sätt som när han gjorde sitt första mål. Efter matchen var han nöjd med sin prestation.

– Den var bra får man säga. Det var två riktigt bra hörnor och sedan ett riktigt forwardsmål, säger han.

– Det var två riktigt bra hörninslag av Simon (Jansson) och även ett bra inspel från kanten av honom vid det andra målet.

Kan bli finalrepris på 2016

Trots ett tidigt mål i den andra halvleken orkade inte Hammarby att jobba sig tillbaka i matchen och Västerås kunde till slut vinna med 6–2. I och med segern är Västerås klara för sin fjärde SM-final på sex år. Något inte många experter förväntade sig inför säsongen.

– Vi var lite naiva kanske, men vi kände att vi hade något bra på gång. Vi fick in mycket bra energi och stommen är i en bra ålder så att säga. Mixen i laget är riktigt bra, säger Ted Bergström.

SM-finalen spelas den 23 mars. Vilket motståndet bli står mellan Villa Lidköping och Edsbyn och kan avgöras redan på tisdagen då Villa Lidköping leder med 2–0 i matcher.

– Det spelar ingen roll för oss. Det är två väldigt bra lag. Oavsett vilka vi möter så kommer det bli en tuff och rolig match i minst 90 minuter, säger hattrickskytten.

Om Villa vinner på tisdagen blir det en repris på SM-finalen 2016 där Västerås vann med 5–2.

Publicerad:

LÄS VIDARE