Storstjärnan petas till VM

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag ska vara med – inget snack om saken”

Foto: BJÖRN LINDAHL

Han har utpekats som den store arvtagaren i svensk bandy och varit bofast i landslaget under de senaste säsongerna.

Nu petas Daniel Liw, 28.

– Jag tycker att jag ska vara med, det är inget snack om det, säger Edsbyn-stjärnan till sportbladet.se

I den 17-mannatrupp som förbundskapten Anders Jakobsson presenterade inför VM i Moskva i dag var den största skrällen ett namn som överhuvudtaget inte fanns med.

Edsbyns offensive mittfältare Daniel Liw ratas och får finna sig vid att vara reserv när säsongens landslagshöjdpunkt spelas.

– Ja, Anders ringde i förmiddags och meddelande sitt beslut. Det blev väl inget djupare samtal, säger Liw.

Besviken?

– Ja, jag vill ju spela i landslaget så är det förstås. Samtidigt har jag väl inte kommit upp till den nivå som jag själv vill i samtliga matcher, men jag tycker ändå att jag vid flera tillfällen visat att jag håller och ska vara med i blågult.

Liw, med tre VM-turneringar, 19 VM-matcher och ett VM-guld på meritlistan, har sedan återkomsten till Edsbyn från äventyret i Dynamo Moskva haft svårt att övertyga Jakobsson.

– Formen kanske inte är så bra som jag tycker att den bör vara. Vi spelar VM varje år, då lär man kanske laborera mer med laget än om vi skulle kunna bygga lag under år och spela vartannat år. Här gäller lite färskvara och det gäller att vara i bra form, säger Jakobsson till Radiosporten.

Hemma i Edsbyn döljer Liw inte sin besvikelse, men försöker ta petningen konstruktivt.

– Jag tänker inte bryta ihop. I och för sig tycker jag att inte att jag har nåt speciellt att bevisa, men jag vill prestera för att ta mig tillbaka till landslaget igen.

Varför tror du själv att du inte kommit upp till den nivå du vill?

– Jag vet inte om äventyret i Ryssland och flera klubbyten på kort tid har påverkat, det har blivit lite mycket miljöombyten och det tar alltid lite tid att hitta rätt igen.

– Nu lägger jag det här åt sidan och fokuserar allt på Edsbyn.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN