Publicerad:
Uppdaterad:

Holler nära seger

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Monica Holler var nära att vinna den tredje etappen i Giro d'Italia. Hon hade bara tyskan Ina Teutenberg före sig i mål.

– Jag fick starta spurten lite för tidigt, men jag är jättenöjd över att komma tvåa, säger Holler till TT.

Foto: Bildbyrån

Ina Teutenberg har vunnit samtliga tre etapper i årets Giro och ligger förstås i totalledning, med Holler på tredjeplats, 24 sekunder bakom.

– Det hare gått otroligt lätt så här långt och dom lade upp ett bra läge för mig inför spurten i dag. Men på upploppet kommer det cyklister både inifrån och utifrån och jag fick starta spurten lite för tidigt. Teutenberg vann rätt så säkert, med en cykellängd ungefär, men samtidigt hade jag lika stort försprång till trean, så jag är jättenöjd, säger Holler.

Har inte sett Ljungskog

Giro d'Italia är det sista stora OS-genrepet för Susanne Ljungskog, men hittills har inte Holler sett så mycket av henne.

– Näe, hon har mest legat där bak och har nog sparat sig till dom tuffa bergsetapperna som startar i morgon (onsdag). Då blir det jobbigt för mig att hänga på, men jag ska bara göra mitt bästa och det är ju alltid fin utsikt där uppe, säger Holler och skrattar.

– Hela stallet (Bigla) kör för Nicole Brändli, som har vunnit Girot tre gånger tidigare. Vi får se om vi kan fira henne i målet i Milano på söndag.

Ljungskog rullade in som 72:a på den 122 kilometer långa tredje etappen och har 31 sekunder fram till Teutenberg.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN