xxx

1) Valentino Rossi

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har tagit sin åttonde VM-titel och är tillbaka på MotoGP-tronen. Han och Yamaha har redan vunnit alla säsongens titlar när tre lopp återstår, men de tänker satsa för fullt.

– Det har gått några dagar och jag har vant mig vid att vara världsmästare igen, säger han.

– Nu är det tre lopp kvar, på banor jag älskar och det är fantastiskt att få köra där helt avslappnat och bara för att det är kul.

Eurosport söndag kl 06.15 eller kl 16.45

2) Nicki Pedersen

Världsmästaren i speedway är nyckeln till att nykomlingarna Lejonen vann både elitserien och SM-guldet. Dansken är dessutom på god väg att försvara sin VM-titel. Final i Tyskland den 11 oktober.

3) Fernando Alonso

Tog i söndags sin 20:e GP-seger och sin och Renaults första för i år och därmed är årets mål uppnått. Renault ställer in utvecklingen av 2008:an och koncentrerar sig på nästa års bil. Dessutom kommer Flavio Briatore att ha en mindre roll 2009, men exakt vad det innebär är inte klart.

4) Rickard Rydell

Svensk med chans på en VM-medalj i WTCC.

Eurosport söndag kl 12.00 och 15.30

4) Petter Solberg

Han och Chris Atkinson får ytterligare en stallkompis till Spaniens WRC. JVM-mästaren från 2003, Brice Tirabassi, Frankrike, kör Subarus tredje bil i Spanien och på Korsika.

SVT 1 söndag kl 17.00, Eurosport, fredag kl 24.00, lördag kl 22.30 , söndag kl 23.00

5) Rusty Wallace

Ex-mästaren och NASCAR-legendaren funderar på en comeback i Sprint cup. 52-åringen ska i så fall köra för Dale Earnhardt Inc, meddelar SpeedTV.com.

Rusty Wallace körde NASCAR i 25 år, 706 lopp och 349 av dem slutade han inom topp tio innan han lade av 2005.

Viasat Sport HD söndag kl 22.00 (AMP Energy 500)

7) Timo Scheider

Mattias Ekströms teamkompis har två lopp på sig att köra hem DTM-titeln, Le Mans i helgen och sedan Hockenheim. Svensken har bara teoretiska chanser att försvara sin titel. Spännande på DTM-sidan är ryktet om att köra i Surfers Paradise, Australien, 2009.

TV4 sport måndag kl 00.45

8) David Coulthard

Finns inte med på banan nästa år, men väl vid sidan av. Enligt Pitpass ska han vara studioexpert när BBC tar över F1-sändningarna i Storbritannien.

9) Gerhard Berger

Hans Toro Rossi gick med vinst 2007 och har inga skulder. Vilket är positivt för stallet eftersom Dietrich Mateschitz som äger 50 procent vill sälja. För Williams gick det sämre, stallet har skulder på över 40 miljoner Euro och teamchef Franck Williams har sålt sin privatjet för att rädda teamet. Men Nico Rosberg och Kazuki Nakajima stannar nästa år också.

10) Shinya Nakano

Det ryktas om att han kör lämnar Gresini Honda för att köra Kawasaki i motoGP 2009 och att Sylvain Guintoli lämnar Alice-Ducati för det brittiska superbike mästerskapet.

MOTORSTOPP

A1GP

Premiären skulle ha skett på Mugello i mitten av september, men eftersom chassit inte var klart i tid så försökts allt. Nu till helgen går starten, men utan två av fjolårets toppteam. Storbritannien. som inte hann bli färdiga i tid och kliver in senare under säsongen och Tyskland som tappat intresset. Tysken Nico Hülkenberg vann i fjol, men organisationen har ännu inte betalat ut några prispengar till hans manager Willi Weber, skriver motorsporttotal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM