Hur du hanterar djupa nedåtswingar

SPORTBLADET

Dan Glimnes pokerteori

Det brukar luttrat sägas att spelar du poker tillräckligt länge, så kommer det förr eller senare att gå sämre för dig än du någonsin trodde var möjligt. Faktum är att detta är sant: men det är inte alla spelare som i tid inser vad som är på väg att hända, eller vet vilka motåtgärder de ska sätta in.

Det kan komma plötsligt: som om du sprungit in i en vägg och börjar blöda pengar kväll efter kväll under dina sittningar. Eller så inträffar det mera smygande, uppblandat med en och annan vinstsession, men trenden pekar ändå brant nedåt. Vad gör du då, när du till sist inser att detta inte är någon normal fluktuation utan den värsta nedåtswing din bankrulle någonsin råkat ut för?

? Åtgärd nr 1: Sluta spela under en period. Alla behöver semester från jobbet då och då! Att spela när du är utbränd och/eller inte tänker klart kan leda till en katastrof. Ta en längre paus, tanka eventuellt hem en del av pengarna du har på olika sajter, och låt helt enkelt bli poker under en längre tid.

Åtgärd nr 2: Kontakta några förtrogna och framför allt pokerkompetenta vänner som du kan diskutera givar och situationer med. Att ta sig tid att analysera är ett beprövat sätt att förbättra sitt spel, och du lär dig mycket av andras misstag och dyrt förvärvade insikter.

Plugga teori

? Åtgärd nr 3: Friska upp dina teorikunskaper. Din nedåtswing kan bero på att du fastnat i invanda spelmönster, medan konkurrensen skärpt upp sig. Studera förslagsvis Dan Harringtons böcker om turneringsspel respektive kontantspel!

Åtgärd nr 4: Gå ner i nivå. Det kan ta emot att inse det, men har du gått upp till allt högre cashgamenivåer och allt större turneringsinköp är det fullt möjligt att motståndet blivit för hårt för dig. Om du i längden förlorar i poker finns det alltid ett skäl till det, även om du har svårt för att se sanningen i ögat just då. Att spela på lägre nivåer är dessutom mera avslappnande – du slipper de riktigt Loseckrävande utdragningarna, och all-insituationer av hjärtflimmermodell.

? Åtgärd nr 5: Spela på färre bord samtidigt. Med många bord lurar två fällor, att du ställs inför fler svåra beslut per timme och att ditt fokus på respektive bord försämras.

Och håll i minnet att spelar som bäst gör du när du har roligt, inte när poker blivit ett tvång!

Dan Glimne

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker