Johan Wissman till semifinal

SPORTBLADET

Slog sitt årsbästa med 77 hundradelar

Han hade knappt sovit och mådde dåligt.

Ändå gjorde Johan Wissman försöksrundans tredje bästa tid och tog sig till OS-semifinal på 400 meter.

– Det var skönt – men nu mår jag skitdåligt, sade Wissman efter tiden 44,81.

Foto: Johan Wissman.

Klockan hade precis passerat nio på morgonen när Johan Wissman ställde sig på startlinjen i Fågelboet för sitt försökslopp på 400 meter. Knappt 45 sekunder senare hade den 25-årige svensken visat att han åter har chansen att nå final i ett stort mästerskap.

Wissman hade den tredje bästa försökstiden totalt, trots att han bara var trea i sitt heat. I försöket var han knappt slagen av Bahamas Christopher Brown (44,79) och Australiens Joel Milburn (44,80). Den amerikanska favoritduon Jeremy Wariner (45,23) och LeShawn Merritt (44,96) kunde hushålla med krafterna, de gled vidare till semifinal. Det kunde inte Wissman som fick gå för fullt till sista metern för att ta en av de tre direktplatserna till semifinal.

– Det var jobbigt att behöva springa så fort. Jag var i det tuffaste heatet, sade svensken.

Wissman, som haft skadeproblem i sommar, sänkte sitt årsbästa med hela 77 hundradelar. Tiden 44,81 var hans tredje bästa genom alla tider.

”Känns för jävligt”

– Skönt det gick så fort, men nu känns det för jävligt. Jag inte sovit så mycket i natt och är totalt slut, sade 25-åringen efter försöksloppet.

Wissmans svenska rekord är 44,56, satt under VM i Osaka förra året då svensken slutade sjua. Han kan utmana både den tiden och den placeringen här i Peking.

– Det kändes riktigt dåligt innan loppet, jag var trött och seg – så det finns nog lite att göra, sade Wissman och försökte pressa fram ett leende ur den mjölksyrestinna kroppen.

Bland de som försvann i försöken märks den regerande inomhusvärldsmästaren Tyler Christopher från Kanada. Det krävdes en tid på 45,43 för att ta sig vidare på tid.

Fotnot: Semifinalen avgörs 15.45 tisdag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS