Felix historisk – på väg mot sin dröm

Dubbelt så bra. Felix Rosenqvist tog i går sin andra titel i F3 Masters – något som bara en förare som tagit steget upp till Formel 1 gjort tidigare. ”En seger jag aldrig kommer att glömma”, sade en jublande glad svensk efter framgången.
SPORTBLADET

Felix Rosenqvist drömmer om F1.

På vägen dit skriver han historia.

Nu han vunnit F3 Masters två gånger – det har bara en F1-förare gjort tidigare.

Vägen till F1 är lång, krokig och väldigt dyr. Det gäller att ha kapaciteten, talangen, pengarna och att göra det lilla extra. Det som syns.

Det har Felix Rosenqvist gjort – igen.

Prestigefylld tävling

Han dominerade RTL Masters som vid sidan av stadsloppet i Macau är den mest prestigefyllda tävlingen för F3-förare. Svensken vann loppet första gången 2011, i år tangerade han F1-föraren Valtteri Bottas rekord och tog sin andra seger.

– Det här är en seger jag aldrig kommer att glömma. Det känns grymt att ha vunnit Masters of Formula 3 två gånger, och att dessutom ha gjort det på det här sättet. Vi var snabbast på den fria träningen, snabbast i båda kvalen, och snabbast i racet. Det blir inte bättre än så, säger 21-åringen. 

Vad betyder en sådan helg för din framtid?

– Det är sådant som krävs, det finns så många duktiga förare att man måste vara bäst och leverera något speciellt, som detta och trippelvinsten i EM. Nu är målet EM-titeln och sedan att vinna stadsloppet i Macau där jag var tvåa förra året.

Kända namn

– Macau anses vara mest prestigefyllt och sedan kommer Masters. Det är flera F1-förare som vunnit här och det är kul att vara omgiven av så många kända namn.

Han kör för det stall som en gång var med och grundlade den trefaldige F1-mästaren Sebastian Vettels karriär. I EM vann Rosenqvist alla tre tävlingarna under en helg senast och skrev historia och han följs noggrant av Mercedes.

”Gäller att prestera”

– F1 är det ultimata målet, men jag kan inte tänka på det, det gäller att fokusera och prestera. Annars lyckas man inte, säger han.

– Det gäller hela tiden att prestera. Jag har min relation med Mercedes och hoppas kunna göra någonting tillwsammans med dem framöver. Ett riktigt bra skyltfönster är bara en av bitarna som krävs.

F3, Zandvoort Masters, Holland:

1) Felix Rosenqvist............0.35.12,69

2) Daniil Kvyat, Ryssland...+00.02,69

3) Lucas Auer, Österrike.....+00.07,5

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport