Svenska VM-poäng

avAnna Andersson

Publicerad:

Ändå tappade NIKA Racing VM-placeringar

NIKA Racing tog nya poäng i Ungern
NIKA Racing tog nya poäng i Ungern

Nya VM-poäng – ändå tappade Michel Nykjær i sammandrager.

– Det var inte vad vi hade hoppats på, säger han.

Dansken som kör för svenska NIKA Racing hade stora förhoppningar inför WTCC-loppet i Ungern, men under säsongens fjärde tävlingshelg så hade han problem.

Under kvalet understyrde hans Chevrolet och han var elva, på den trånga banan var han sedan tia respektive nia i de två loppen.

– Tyvärr blev inte helgen vad vi hade hoppats på, även om vi tog nya VM-poäng, säger Michel Nykjær i ett pressmeddelande.

– Vi hittade inte riktigt rätt med inställningarna, vi hade problem med understyrning och det gjorde att vi inte fick ut vår potential, framförallt under kvalet. Jag hade ett bra varv på gång, som säkert hade gett oss en plats bland de tio bästa, men jag hade inte riktigt förtroende för bilen och till slut gjorde jag ett litet misstag. Vi tog ett litet steg framåt till racen, men det är i princip omöjligt att köra om på Hungaroring och jag fick finna mig i att följa de andras tempo.

Muller leder

Yvan Muller vann det första loppet och Robert Huff det andra. Nästa deltävling avgörs i Österrike den 18-19 maj.

– Jag har redan lagt detta bakom mig och nu är det full fokus framåt som gäller. Jag vet att vi har farten, säger Michel Nykjær.

Dansken tappade från plats tre till plats sju i förarmästerskapet som leds av Yvan Muller.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC