Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken utslagen – öppnar för VM-spel

Av: Tomas Ros, Love Lindqvist, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Vegas får möta San Jose i Stanley Cup-kvartsfinalen. Det stod klart sedan även San Jose vunnit fyra raka mot sin kvartsfinalmotståndare Anaheim.

Den fjärde matchen slutade 2–1.

Nu öppnar Anaheims Hampus Lindholm för spel i VM.

– Klart VM-spel är intressant, säger svenske backstjärnan till Expressen.

Marcus Sörensen gjorde San Joses första mål i matchen 5.43 in i första perioden, assisterad av bland annat sin svenske lagkompis Melker Karlsson. Det var Sörensens tredje mål i slutspelet.

Anaheim kvitterade i tredje perioden, Andrew Cogliano, men bara drygt minuten senare gjorde Tomas Hertl det avgörande målet.

”VM är intressant”

I Anaheim Ducks spelar fyra svenskar som skulle kunna vara aktuella för VM. Jakob Silfverberg, Rickard Rakell, Hampus Lindholm och Marcus Pettersson. Sedan tidigare har Silfverberg sagt att han inte kommer spela VM, men Hampus Lingholm håller dörren öppen.

– Klart att VM är intressant. Men jag måste gå igenom våra möten med doktorerna och klubbledningen först, säger backstjärnan till Expressen.

Tre Kronors assisterande förbundskapen Johan Garpenlöv visar, efter nattens resultat, öppet intresse för de utslagna svenskarna, där Adrian Kempe redan i går deklarerade att han vill spela VM.

– Vi har kontaktat Kempe (Adrian i Los Angeles) och kommer göra samma sak med svenskarna i Ducks. Samtliga är bra hockeyspelare och vi är intresserade av dom. Nu måste de få tid att fundera prata med klubben och respektive läkare, säger han.

Kan vänta in andra rundan

Jakob Silfverberg uppges redan ha tackat nej?

– Inget vi känner till.

Hur många luckor kommer ni lämna öppet för spelare som blir utslagna i andra rundan?

– För tidigt att säga. Vi måste invänta de som kommer till VM redan nu från NHL och kolla på vad vi behöver. Det ultimata är att spelarna är med på VM-racet från början.

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Lindholm.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: