Perssons comeback i svenska landslaget

Öppnar för fortsättning mot OS

En legendar är tillbaka i det svenska bordtennislandslaget.

52-årige Jörgen Persson vikarierar just nu som förbundskapten med en öppen förhoppning från förbundet om en gemensam satsning mot OS 2020.

– Vi får se hur det blir framöver men jag känner att jag har mycket att bidra med men det är viktigt att det känns rätt både för mig och för spelarna, säger Persson i ett pressmeddelande.

Det är säkerligen många av de blågulas motståndare som höjt på ögonbrynen under den pågående World Tour-tävlingen i Ungern. För utanför hagen när de svenska spelarna är igång sitter numera en av sportens största.

”En naturlig målsättning länge”

Jörgen Persson ska nu förmedla erfarenheten och framgångsrecepten från fem VM-guld, tio EM-guld och sju OS-starter till en ny generation svenska spelare i sitt pågående uppdrag som vikarierande svensk förbundskapten.

– Det har länge varit en naturlig målsättning inom svensk bordtennis att ta tillvara på den kompetens vår guldbeströdda generation, med Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson i spetsen, besitter, säger Svenska bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson i ett pressmeddelande.

Uppdraget är tillfälligt och blev aktuellt när Sveriges två ordinarie förbundskaptener Peter Andersson och Peter Blomqvist av olika skäl inte kunde närvara på tävlingen. Men förbundet är öppna med att de hoppas på en fortsättning med Persson även fram mot OS i Tokyo 2020.

”Blir lite frustrerad ibland”

Jörgen Persson själv utesluter inte heller något.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka i hallen och få bära landslagsdressen. Ibland blir jag lite frustrerad och vill hoppa i hagen och spela själv men jag lär mig också mycket av att sitta bredvid. Vi får se hur det blir framöver men jag känner att jag har mycket att bidra med men det är viktigt att det känns rätt både för mig och för spelarna, säger Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN