”Har snart inga sponsorer kvar”

Kritisk mot Kalla, Johaug och Ebba: Ingenting är intressant

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Samtidigt som skidsporten diskuterar intressekrisen i Mellaneuropa hoppar stjärna efter stjärna av Tour de Ski.

Nu varnar ryske landslagstränaren Markus Cramer för att sportens framtid på bred front är hotad.

– Snart har vi inga sponsorer i vår idrott längre för ingenting är intressant. Och ingen ser det på tv, säger Cramer till NRK.

Flera stora längdskidprofiler har uttryckt oro över sportens framtid utanför de ledande länderna Norge och Sverige sedan pensionerade profiler som tyske Tobias Angerer, tjeckiske Lukas Bauer och polska Justyna Kowalczyk lämnat stora tomrum efter sig, inte minst på marknadssidan. En av de som är bekymrad är tyske Markus Cramer, just nu rysk landslagstränare.

Kritisk mot Kalla och Ebba

Cramer menar att Tour de Ski, som just nu avgörs i Italien och Tyskland, hade kunnat vara ett utmärkt skyltfönster för sporten men många av de bästa åkarna från Norge och Sverige har antingen valt att avstå helt eller att avbryta tävlingen i förtid. Något som gör tysken upprörd.

– Vi behöver ha de bästa åkarna på startlinjen – för sportens skull. När (Emil) Iversen åker hem nu så kommer vi få ännu större problem. Jag hoppas att det norska skidförbundet förstår att längdskidor inte är så stort i Mellaneuropa, säger Cramer till NRK och fortsätter:

– Jag tycker inte heller om att de tre bästa damerna inte är här.

”Kommer bara ha det i Norge”

Damerna Cramer syftar på är norskan Therese Johaug och svenskorna Charlotte Kalla och Ebba Andersson. De, liksom resten av skidvärlden, får nu också en ödesmättad varning från Cramer.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Snart har vi inga sponsorer i vår idrott längre för ingenting är intressant. Och ingen ser det på tv. Då får vi inga samarbetspartners eller sponsorer och då kommer vi bara ha längdåkning i Norge.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM