Uppgifter: Missar två första VM-matcherna

Svenskt bakslag inför VM

avJohan Flinck

Foto: TT
Jesper Nielsen

HALMSTAD. Jesper Nielsen missade de två genrepen mot Ryssland.

Enligt uppgifter till Sportbladet missar linjebjässen de två första matcherna i VM.

Nu talar det mesta för att Sverige håller en plats i truppen öppen.

För knappt ett år sedan tog Jesper Nielsen plats som linjespelare i EM:s all star team.

Inför VM, där Sverige spelar premiär mot Egypten på fredag i Köpenhamn, har 29-åringen haft en tuff uppladdning.

Nielsen har inte kunnat träna handboll på en vecka på grund av en irriterad höftböjarsena och missade det dubbla genrepet mot Ryssland i helgen.

”Kommer att kunna spela VM”

När Sportbladet besökte landslagets sista träning före torsdagens avfärd till Köpenhamn var planen att Nielsen skulle kunna vara med på delar av lagets träning i VM-arenan på torsdagen.

Kan han vara med i premiären på fredag?

– Helt säker till fredag är han inte, men han kommer att kunna spela i VM, sa landslagsläkaren Ola Svejme.

Enligt uppgifter till Sportbladet på onsdagskvällen, som vi dock inte fått bekräftade, kommer Nielsen inte till spel mot Egypten. Han missar också söndagens match mot Argentina.

Reserven följer med till VM

Därmed får Nielsen ytterligare några dagar att bli redo för spel och de svårare matcher som väntar senare i VM.

På måndag möter Sverige den tippade gruppjumbon Angola och skulle Nielsen stå över den matchen också får han ytterligare två dagar på sig eftersom Sverige har vilodag på tisdag innan man avslutar mot de förmodade tuffaste lagen i VM, Qatar och Ungern, på onsdag och torsdag.

Under onsdagen togs också beslutet att Fredric Pettersson, som ersatt Nielsen på träningar och i matcherna mot Ryssland, följer med till Köpenhamn.

Lämnar en plats öppen

Men då man bara får göra tre byten under hela turneringen, och ett byte måste sparas in i det sista för en målvakt, tyder det mesta på att Sverige håller en plats i truppen öppen och skriver inte in mer än 15 spelare på fredag morgon.

Nielsen är dessutom inte det enda frågetecknet i laget. Hampus Wanne har varit isolerad i två dagar med feber och Kim Ekdahl Du Rietz har inte tränar fullt efter att han fick smärtor i foten i söndagens match.

– Vi tar ett beslut i morgon kväll hur många, och vilka, vi ska ska skriva in i truppen. Vi har en massa beslut att fatta, sa förbundskapten Kristján Andrésson på onsdagseftermiddagen.

ARTIKELN HANDLAR OM