IFK-basen om ex-ängeln: ”Vill att han kommer hem”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Foto: Thanassis Stavrakis / TT / NTB Scanpix

GÖTEBORG. Pontus Wernblooms kontrakt med CSKA Moskva går ut i sommar.

Spelaren har tidigare sagt att chansen att han vänder hem till Göteborg är liten, men IFK:s sportchef Mats Gren ger inte upp hoppet.

Kontakten med ex-ängeln pågår.

– Han vet att vi är väldigt intresserade och vill att han kommer hem, säger Mats Gren.

Pontus Wernbloom, 31, har gjort en stark säsong i ryska CSKA Moskva. Mittfältare i grunden, men ofta i rollen som anfallare den här säsongen.

Hans kontrakt går dock ut i sommar och enligt ryska uppgifter i Match TV kommer Pontus Wernbloom inte att förlänga med CSKA Moskva.

Det lutar åt ett klubbyte i sommar och en förening som står långt fram i kön är IFK Göteborg. Pontus Wernbloom kom till IFK som ung junior och lämnade klubben 2009 för sitt första proffskontrakt med AZ Alkmaar. Han har efter det spelat i CSKA Moskva sedan 2012.

Sportchefen Mats Gren bekräftade redan i vintras att det finns en kontakt med Pontus Wernbloom och hans agent.

Fredagens uppgifter om klubbyte förvånade inte Mats Gren.

– Det är inget nytt för mig, jag har varit informerad tidigare, säger sportchefen under lördagen till Sportbladet.

När Sportbladets Michael Wagner träffade Pontus Wernbloom i Ryssland nyligen berättade han att möjligheten att han återvänder till IFK Göteborg redan nu är liten.

– Nej, det känns inte aktuellt just nu. Blåvitt har hört av sig och de vet hur läget är för mig och jag vet hur de ser på mig, sa han då.

Kommer inte hem för pengarna

Mats Gren ger sig dock inte där utan fortsätter att underhålla kontakten med mittfältaren. Dialogen med Pontus Wernbloom pågår.

– Han vet att vi är väldigt intresserade och vill att han kommer hem, sen är det han som ska fatta ett beslut, påpekar Mats Gren.

Ligger ni på mer intensivt nu när ni vet att han inte förlänger?

– Det är klart att vi har haft en dialog och vi håller kontakten.

Ser du det som rimligt att han kan välja IFK Göteborg?

– Antingen tar han något annat, kanske två år till utomlands, eller så kommer han hem. Vi hoppas att han kommer hem. Men allt ligger hos honom. Han kommer inte hem för pengarnas skull. Flyttar han hem är det för att han vill komma hem och spela för Blåvitt.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE