Innebandyns galna finalplan

SPORTBLADET

Vill flytta till jättearenan – och slå världsrekord

lämnar malmö? Så här såg det ut i våras när Falun blev svenska mästare. Säsongen 2014/15 kan SM-finalen få ett nytt hem.

Innebandyn söker en ny arena för sin SM-final.

Högsta målet är att fylla Friends arena – och slå världsrekord.

– Det ger oss chans till ett fint publikrekord, säger generalsekreteraren Göran Harnesk.

För två år sedan flyttade innebandyns SM-final, från Stockholm till Malmö, eftersom Globen blivit för dyr att hyra. Efter vårens final rinner avtalet med Malmö arena ut, så förbundet jagar nu en ny plats för klubb- lagens årliga höjdpunkt.

Scandinavium i Göteborg har fått frågan, precis som Globen och Tele2 Arena i Stockholm. Men man har också sneglat åt Friends arena i Solna.

Vill förhandla före jul

– Vi kommer ta kontakt med dem. Före jul hoppas jag att vi inte bara har känt på arenorna utan kommit till rejäla förhandlingar. Det vore intressant att se om Friends erbjuder en chans att slå publikrekordet, säger generalsekreteraren Göran Harnesk.

2005 kom 14 656 åskådare till SM-finalen i Globen, rekord än i dag. Skulle förbundet ha Friends arena till sitt förfogande kan ett mäktigt världsrekord för en klubblagsmatch slås, för Harnesk tror att det är möjligt att fylla fotbollens nationalarena.

– Klart att det är. Det är bara arbete, att visa att vi har en bra vara som är värd att investera i.

Billigare söderut

Men många steg återstår innan förbundet når ett avtal med någon av de fem kandidaterna. Göran Harnesk vet i dag inte hur Friends eller Tele 2 Arena skulle behöva byggas om för att husera en innebandymatch. Dessutom är Scandinavium och Malmö arena billigare.

– Stockholm måste ta upp konkurrensen med deras priser för att vi ska kunna vara där, säger Harnesk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy