Får 1,2 miljoner – för att vara nykter

SPORTBLADET

Pokerprofilen Kyle Julius får en förmögenhet om han klarar sitt vita år

Foto: Kyle Julius

Vad skulle du kräva för att vara nykter i ett helt år?

Pokerstjärnan Kyle 'KJulius10' Julius får 1,2 miljoner kronor – efter ett vad med polarna.

”Drack precis min sista drink på ett år”, skriver han på sin twitter och skålar glatt mot kameran.

Pokerspelare och vansinniga vadslagningar går oftast hand i hand. Det finns en rad olika vad genom åren som har varit smått osanna.

Jeff Gross tatuerade in en regnbågsflagga i nacken och fick 3,5 miljoner för besväret, Phil Ivey erböjds sju miljoner kronor för att bli vegetarian i ett år och Brian Zembic opererade in silikonbröst – och behöll dem i ett år, för 100 000 dollar, runt 650 000 kronor.

Inte en droppe på 365 dagar

Så sent som i januari i år gick PokerStars-proffset Jason Mercier ut och ville ha minst 100 000 dollar för att vara nykter i ett år, men så vitt vi vet nappade ingen på erbjudandet.

Men en som verkligen har gjort slag i saken är pokerproffset Kyle 'KJulius10' Julius, med över 16 miljoner kronor i casino-vinster och över sju miljoner i online-vinster.

Julius får 200 000 dollar, eller runt 1,2 miljoner kronor om han är nykter i 365 dagar, efter ett vad med sina kompisar. På sin twitter avslöjade han vadet och skrev:

”Drack precis min sista drink på ett år” och skålade mot kameran med ett leende på läpparna.

Många som tvivlar

Om Julius, som kom tvåa i PokerStars Caribbean Adventure Main Event, i januari 2012 och tjänade över nio miljoner kronor, kommer att hålla sitt vad är ännu oklart. Som svar på hans twitter-inlägg var det många vänner och bekanta som ställde sig kraftigt tvivlande till det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker