Megastjärnan sadlar om – till pokerproffs

SPORTBLADET

StarCraft-legendaren "BoxeR" om nya karriären: ”Främja en sund spelkultur”

Han är en av tidernas bästa StarCraft-spelare, superkändis i Sydkorea och som tjänat miljoner på sin sport.

Nu sadlar Lim "BoxeR" Yo-Hwan om och satsar på en ny karriär – som pokerproffs.

– Poker är precis som StarCraft, du måste förutspå din motståndares drag, säger han.

Foto: Lim "BoxeR" Yo-Hwan

E-sport är ett fenomen som växer explosionsartat över hela världen men ingen annanstans är det so stort som i Sydkorea.

Och i Sydkorea är det få, om någon, e-sportspelare som är lika stor som Lim "BoxeR" Yo-Hwan. Den Den 33-årige StarCraft-legendaren har tjänat miljontals kronor som proffs, har en fanclub med 600 000 medlemmar och är så stor att det sydkoreanska flygvapnet startade ett eget StarCraft-lag kring honom när han gjorde sin militärtjänst.

Lim "BoxeR" Yo-Hwan la ner sin aktiva karriär i våras på grund av en efterhängsen axelskada och satsade i stället på tränarjobbet i sitt lag SK Telecom T1. Dock hoppade han av även det uppdraget tidigare i höst.

"Främja en sund spelkultur"

Men nu har "BoxeR" avslöjat vad som ska bli hans nya karriär. Enligt den pålitliga gamingsajten kotaku.com avslöjade Lim Yo-Hwan häromdagen i koreansk tv att han blir pokerproffs och att han kommer att spela på den asiatiska pokertouren (APT) och även testa vingarna i WSOP. Han är numera också ansiktet utåt för den asiatiska pokersajten Fulpot Poker.

– Poker är precis som StarCraft, du måste förutspå din motståndares drag. Jag kommer att göra mitt bästa för att främja en sund spelkultur, säger han.

Lim "BoxeR" Yo-Hwan blir inte den första StarCraft-stjärnan som tar steget över till pokern. Fransmannen Bertrand "ElkY" Grospellier var firat StarCraft-proffs i Sydkorea innan han valde att satsa på pokerkarriären. En pokerkarriär som varit extremt lyckad. "ElkY" är dokumenterad för liveturneringsvinster på motsvarande 70 miljoner kronor av statistiksajten The Hendon Mob och har bland annat vunnit prestigeturneringen PCA på Bahamas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker