Kalla utslagen redan i kvalet

SPORTBLADET

Inte heller Ingemarsdotter vidare

DAVOS/STOCKHOLM. Trea i går – men i dag blev Charlotte Kalla utslagen redan i kvalet.

Inte heller Ida Ingemarsdotter tog sig vidare till sprintfinalerna.

 – I dag var det berg- och dalbanenivå, säger svenskan.

Charlotte Kalla har radat upp fina placeringar i världscupen så här långt. I går slutade svenskan trea på 15 kilometer fristil. Men i sprinten blev det fiasko för Kalla. Svenskan slutade på 31:a plats i kvalet och missar därmed sprintinalerna.

31:a – hur snopet känns det?

– Det är kanske den tråkigaste placeringen. Det känns lite tomt direkt efter. Det kommer vara lite frustrerande att se nu när heaten drar igång. Det hade varit kul att få vara där och se vad som krävs. Men det är bara att acceptera det här. Nu får jag hålla tummarna för de andra svenska tjejerna som gick vidare, säger Kalla.
Att det var just Hanna Eriksson som slut ut henne gör ingen skillnad.

– Nej, det handlar om att det var 30 andra som åkte snabbare än mig. Och en av dem var Hanna.
Är du överraskad att du missar?

– Det har känts bra, så det var trist att inte ta sig vidare, men det har tjatat ihop sig i damklassen. Det är inte stor skillnad mellan ett till trettio.

Att det skulle handla om taktikkörning för att spara krafter slår hon bort.
– Jag har aldrig gått in i en prolog och tänkt att jag håller igen. Varenda gång jag kör prolog kör jag järnet.
– Nu kommer jag försöka träna på, passen kommer att bli längre. Jag kommer att jobba mycket teknik de dagarna som är. Jag ligger kvar här till på fredag. Det finns mycket som ska finslipas, säger Charlotte Kalla.
Kan du summera din helg?

– Det känns fantastiskt skoj att få vara på pallen under gårdagens femtonkilometerslopp. Det är något jag tar med mig, att jag har konserverat formen. Jag har en hög lägstanivå.

"Berg- och dalbanenivå"

Inte heller Ida Ingemarsdotter tog sig vidare från kvalet.

– Jag vet av erfarenhet att ska jag kunna prestera på höjd behöver jag ganska lång tid på höjd innan och nu har jag varit här sedan i måndags, det är lite gränspuck, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker ändå det här känts rätt okej de senaste dagarna, men i dag var det berg- och dalbanenivå.

Stina Nilsson, Hanna Erikson och Hanna Falk tog sig dock vidare från kvalet. Erikson och Nilson tog sig hela vägen till final, men svenskorna hamnade utanför pallen. Erikson slutade fyra och Nilson sexa. Marit Björgen vann före Kikkan Randall.

ARTIKELN HANDLAR OM