”Vill ge mig själv en tidig julklapp med en knockout”

SPORTBLADET

Mikaela Laurén laddad inför lördagens gala

Foto: Mikaela Laurén vid förra årets Club Fights-gala på Göta källare, i ringhörnan med sin coach Stefan Fernström.

Mikaela Laurén har borstat av sig förlusten mot Christina Hammer.

Nu ska Rita Kenessey få sota för det på lördagens gala på nattklubben Göta Källare.

– Efter allt hårt slit i träningslokalen vill jag nu ge mig själv en tidig julklapp med en riktig knockoutvinst, säger Laurén.

Mikaela Laurén gick i somras upp en viktklass, till mellanvikt, och ställdes mot obesegrade världsmästarinnan Christina Hammer. Hon tog matchen mot Hammer eftersom hennes lovade IBF-titelmatch i lätt mellanvikt blivit inställd fem gånger.

Trots det var svenskan nära att besegra den väldiga tyskan.

– Det gäller att ta chanser i livet. Det här var en stor chans för mig men jag är inte knäckt. Jag är fortfarande obesegrad i min rätta viktklass och det är där jag ska vara och bli den bäste, sa Laurén till Sportbladet då.

”Hör hemma på världstoppen”

Nu har Laurén laddat om och på lördag går hon upp i ringen mot Rita Kenessey, Ungern, i sin vanliga viktklass super weltervikt, där hon äger två bälten.

– Detta blir min första match sedan förlusten i VM-matchen i somras och jag vill inget hellre än att avsluta året på rätt sätt. Jag gick ju upp en viktklass och mötte obesegrade världsmästarinnan Christina Hammer på hennes hemmaplan, men trots poängförlust så kände jag att det var min bästa match hittills i karriären. Den gav mig bara mer driv för framtiden och visade verkligen att jag hör hemma på världstoppen, säger Laurén.

”Kommer få en chock”

Galan – Club Fights – hålls i Göta Källare vid Medborgarplatsen och innehåller sex proffsfajter. Övriga svenskar på galan är Akilles Adnan, Benjamin Kalinovic, Redouane Kaya, Peter Semo och Karzan Salim.

– Jag hoppas att alla kommer och stöttar mig, de andra boxarna och svenskboxning genom att komma och skrika fram oss på lördag. Vi behöver support och det kommer bli en oförglömlig kväll, utlovar Mikaela Laurén.

– Jag har tränat hårdare än någonsin sista tiden, så Rita kommer få en chock när hon kliver upp i ringen med mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning