Vonn rasar mot David Letterman

SPORTBLADET

”Har ingen rätt att göra narr av min sport”

Lindsey Vonn, 29, gästade nyligen ”Late Show with David Letterman”.

Nu rasar alpinstjärnan mot den kände programledaren.

– Han hade ingen rätt att vara så respektlös och göra narr av min sport.

David Letterman, 66, startade intervjun, som sändes den 28 oktober, med att säga att han inte visste att den alpina säsongen hade startat eftersom det inte skrivs något om sporten i tidningarna.

Lindsey Vonn uppfattade resten av intervjun som ”obekväm”.

Trots att över en månad har gått sedan mötet med Letterman är Vonn fortfarande irriterad.

”Beroende”

– Det var ingen idé att försöka rätta honom. När du är med i leken innebär det att du accepterar reglerna, och en av reglerna är att David Letterman Late Show inte är platsen för en seriös diskussion om reglerna för alpin skidåkning på elitnivå, säger Vonn till Red Bull Bulletin, enligt USA Today.

Vonn medger även i intervjun att hon kände ett behov av publicitet efter skilsmässan från Thomas Vonn och kallar det ett beroende.

– I värsta faserna av min depression och tiden innan min skilsmässa var jag nästan beroende av att människor skulle tycka om mig, men ju mer jag känner mig säker i mig själv, desto mindre spelar det roll för mig vad andra människor tycker om mig.

”Knät känns stabilt”

Vonn är nu tillbaka i rampljuset efter den svåra knäskada hon ådrog sig vid en krasch under VM i våras. Hon körde det första träningsåket i störtlopp inför helgens världscuptävlingar i Lake Louise, Kanada.

– Knät känns bra, stabilt. Jag älskar Lake Louise. Jag känner mig så säker i backen. Det var en perfekt plats för min comeback, säger Vonn till AP.

Hon har dock inte bestämt sig om hon ska köra fredagens störtlopp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint