Miljonregn över Vettel

SPORTBLADET

Även städerskorna får mer än 100 000 för VM-titlen

Foto: Miljonregn över mästaren med fyra VM-titlar

Sebastian Vettel har tagit sin fjärde VM-titel.

Nu får han ta del av en rejäl premie.

Red Bull skänker honom närmare 44 miljoner kronor.

Den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel såg till att köra hem både sin egen mästartitel och konstruktörsmästerskapet till sitt Red Bull när han vann i Indien. Därmed är han den yngste föraren i historien som har vunnit fyra VM-titlar.

Det ger honom också en rejäl bonus. Red Bull betalar honom fem miljoner euro (43,8 miljoner kronor) som tack för insatsen.

Men stallet betalar inte bara honom, varje medarbetare från städerskan till receptionisten får också en bonus - 12000 euro (mer än 105 000 kronor) var till de 650 medarbetarna.

– Den här titeln tillhör inte bara förarna den är till hela stallet och alla gör ett toppjobb, säger Sebastian Vettel till Bild.

Alonso tjänar bäst

Men trots en fjärde VM-titel är inte Sebastian Vettel den bäst betalda föraren i fältet. För honom är inte pengarna det allra viktigaste, han vill hellre ha mer fritid och avstår då från ett par reklamjobb.

– Pengar är bara ett betalningsmedel, ingenting mer, säger Vettel till motorsporttotal.

– Jag behöver ingen yacht, jag simmar hellre.

Uppskattningsvis tjänar den 26-årige tysken 22 miljoner euro om året (193 miljoner kr), Fernando Alonso, Ferrari, är bäst betald med sina närmare 290 miljoner kronor och Lewis Hamilton, Mercedes har en uppskattad inkomst på 245 miljoner kronor.

Tre lopp återstår av årets säsong, nästa avgörs i Abu Dhabi på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1