Friidrott

Thörnblad får tillrättavisning

Av: 

Johan Linderstam

SPORTBLADET

Det första skottet var en fullständig sågning av Linus Thörnblads karriärval.

Hur elden besvarades?

Med ett Mats Olsson-plakat med två överkryssade getingar.

Nu får Thörnblad en tillrättavisning av friidrottsförbundet.

Linus Thörnblad på Finnkampen i går.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN

Det råder ett internt tvåmannakrig i Sverige.

I den ena skyttegraven lurar en rutinerad krönikör som vässade både pennor och slipade knivar efter höjdhoppsfinalen i Berlin-VM.

I den andra sitter en höjdhoppartalang som inte riktigt får till det i de stora finalerna och som fick en lagom dos skit för det.

"Det ska också sägas att Linus Thörnblad tillhörde bottenskrapet, lallarna, statisterna och de som inte hörde hit. // Men fortfarande vill jag upprepa vad jag upprepat förr: Thörnblad skulle kanske se sig om efter nåt annat, som inte involverar hopp, tävling och publik”, skrev Expressens krönikör Mats Olsson efter femteplatsen i VM.

”Har fått skit sedan jag började”

I går besvarades de orden – på ett ganska udda sätt.

Linus Thörnblad hade laddat med ett stort plakat med skriften "Mats Olsson" och två överkryssade getingar och dansade sedan ut i offentligheten på innerplan i Finnkampen och delade med sig av sina känslor.

Efteråt förklarade han ilskan.

– Jag har fått skit sedan jag började och det som skrevs om mig var inte okej. Någon måste markera och jag gör det nu och jag har 100 friidrottare bakom mig. När någon pissar på dig är det dags att resa sig, sade Thörnblad.

Nu kliver dock friidrottsförbundet in i handlingen och agerar mot Thörnblads aktion.

Skickade pressmedelande

I ett pressmeddelande som skickades ut under söndagen meddelas följande:

”Med anledning av Linus Thörnblad agerande på innerplan under Finnkampen igår har Svenska Friidrottsförbundets styrelse beslutat att tilldela Linus Thörnblad en muntlig tillrättavisning.

Med stor respekt för det fria ordet och journalismens integritet anser förbundsstyrelsen att den provokativa krönika som tidningen Expressen publicerade under VM i Berlin, med nedlåtande och kränkande omdömen om Linus, utgör en förmildrande omständighet i fallet.

Mot denna bakgrund har förbundsstyrelsen beslutat att muntligen tillrättavisa Thörnblad.”

”Det är beklagligt”

Lennart Karlberg, ordförande i förbundet, kommenterar pressutskicket:

– Jag har förståelse för Linus känslor men hans agerande är inte försvarbart eller acceptabelt inom svensk friidrott. Det är heller inte i linje med förbundets spelregler för landslaget. Samtidigt är det beklagligt att en senior krönikör gång efter annan tillåter sig att gå över anständighetens gräns. Självklart är Linus fortsatt välkommen och behövlig i friidrottslandslaget, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott