Poker

”Danskarna bättre än svenskarna nu”

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

På måndag är det stor skandinavisk pokergala. Men svenskarna ska inte räkna med storslam utan får snarare hoppas på några smulor från festbordet.

– Danskarna är bättre än svenskarna just nu, säger Murat Sahan, chefredaktör på Poker Magazine som anordnade den svenska omröstningen till PokerStars Scandinavian Poker Awards.

Hyllar dansk poker  Murat Sahan tycker att Danmark har gått förbi Sverige som Skandinaviens pokerland nummer ett.
Hyllar dansk poker  Murat Sahan tycker att Danmark har gått förbi Sverige som Skandinaviens pokerland nummer ett.

Sverige var det ledande pokerlandet i Norden, delvis tack vare att bredband drogs över landet i ett tidigt stadium. Men nu är Sverige inte bäst längre.

Allt ljus på danskarna

När det vankas pokergala i Köpenhamn på Luux i Köpenhamn måndag kväll, så lär strålkastarna lysa starkast på i första hand danskarna och i andra hand finländarna (som också räknas in i Skandinavien i detta sammanhang...).

– Danmark och Finland har halva vår befolkning och Sverige var ett föregångsland i pokersammanhang men nu har de sprungit förbi. Patrik Antonius är den ende skandinaven som regelbundet gästar "The big game" och danskarna Theo Jörgensen, Jesper Hougaard och inte minst Peter Eastgate har gjort fantastiskt bra ifrån sig i turneringssammanhang, säger Murat Sahan.

Danskarna bäst live

Galan handlar om att prisa de skandinaviska spelare som gjort bäst ifrån sig under pokeråret 2008 och då träder danskarna tveklöst fram som favoriter:

Danske Jesper Hougaard vann två WSOP-armband under året. Dessa ”bracelets” är bevis för att man vunnit deltävlingar i poker-VM.

– Ingen europé har tidigare lyckats med att vinna två armband under samma år, säger Murat Sahan.

Landsmannen Peter Eastgate vann WSOP:s huvudturnering och är således regerande världsmästare.

Jämnare online

När det gäller spel på nätet så är det i alla fall jämnare.

– Där är Sverige fortfarande bra med i matchen, namn som, Joel Odonkor", Viktor "Blom90" Blom, Erik Sagström, Bengt Sonnert, Robert "gulkines" Flink, och Cassano vinner på de högsta nivåerna, säger Murat Sahan.

Tjejklass

Det finns även en kategori för kvinnliga pokerspelare.

– Då det finns så få tjejer som spelar poker i förhållande till killar så tycker jag att man kan ha kategorin men om det var ett jämnare förhållande så tycker jag nog inte att det skulle behövas. I poker spelar egentligen könet ingen roll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker