Sandell mot segern i Sardinien

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Väldigt tuffa sträckor kvar”

Patrik Sandell är i ledning.

Han och Emil Axelsson leder rallyt på Sardinien inför den sista dagen.

Tillsammans med Emil Axelsson har Patrik Sandell tagit sig förbi Patrik Flodin som hade mekaniska problem under lördagen och är i ledningen av Sardiniens VM-deltävling i PWRC när en dag återstår.

– Det har flutit på bra idag, särskilt när vi körde sträckorna andra vändan på eftermiddagen. Vi gjorde en felaktig inställning igår kväll, som inte fungerade riktigt som vi tänkt oss. Så vi ändrade tillbaka det nu på eftermiddagen och då funkade det bättre, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

35 grader varmt

Tvåa är Nasser Al Attiyah, 23 sekunder efter svenskarna och VM-ledaren Armindo Araujo är trea 1,09 bakom. Under söndagen återstår fem specialsträckor på 86 kilometer, men det blir ett tufft jobb eftersom det är över 35 grader varmt i skuggan och då närmar sig temperaturen i cockpit 60 grader.

– Det är några sträckor i morgon som blir väldigt tuffa. Så det kommer inte att vara avgjort förrän vi passerar mållinjen. Men planen är att fortsätta som vi gjort idag, säger svensken som var trea i VM inför helgens tävling.

– Men det är pressande med värmen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally