Världscupen i längdskidor 2016/2017

Kalla och Nilsson stannar hemma

avElvedin Basic

Foto: TT
Charlotte Kalla.

Sex damer och sex herrar är uttagna till längdlandslagets tävlingar i Toblach kommande helg.
Men för Stina Nilsson och Charlotte Kalla väntar vila.
– Nu tar vi nya steg mot fler världscupframgångar i Toblach, säger Rikard Grip.

Det blev ett framgångsrikt Tour de Ski för Sveriges del. Stina Nilsson tampades med norskorna hela vägen och tog hem fyra av etapperna – och slutade trea i totalen.
Redan under touren gav Stina Nilsson indikation på att hon inte skulle följa med till Toblach med längdlandslaget.
– Jag ska äta bra och sova bra, sa Nilsson om sin uppladdning inför VM till Expressen.
De som kört Tour de Ski är nästan aldrig med på första tävlingen efteråt. Dessutom är det sprint så givet att Kalla inte är med.

Hanna Falk är med

Nu står det klart att samtliga som körde Tour de Ski inte kommer att följa med. De som finns med är bland annat Hanna Falk som stod på pallen i både Lillehammer och Davos före jul.

Halfvarsson saknas

Teodor Pettersson ligger sexa och Emil Jönsson ligger tia i sprintcupen. Tävlingen leds av ryssen Sergei Ustiugov, som vann årets Tour de Ski.

Inte heller Calle Halfvarsson, som ligger fyra i sprinttcupen, finns med i truppen. Halfvarsson som lämnade återbud till Tour de Ski på grund av en förkylning.
– Calles status är bra. Han tränar nu men förlorade en lång periods träning, bland annat var han helt stilla i tio dagar, så vi prioriterar att han får bra träning den här veckan för att kunna gå på i Ulricehamn och Falun, säger herrtränaren Ola Rawald till SVT Sport.

Förbundskaptenen Rikard Grip ser fram emot att ta med prestationerna från Tour de Ski till helgens tävlingar.

– Vi har haft fantastiska framgångar i både Tour de Ski och i helgens Skandinaviska cup i Lahtis där vi hade hela fyra pallplatser i sprint. Nu tar vi nya steg mot fler världscupframgångar i Toblach.