Skyttekungar visade tidig VM-form

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYR N
David Karlsson (arkivbild).
SPORTBLADET

Villa-Lidköpings David Karlsson, som gjorde fem mål på en kvart i segermatchen mot Kalix på annandagen, fick nöja sig med två mål i 4–3-segern i toppmatchen borta mot Sandviken på fredagen.

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYR N
Patrik Nilsson gjorde tre mål för Bollnäs (arkivbild).

Karlsson, som nyligen gjorde comeback i landslaget och på fredagen belönades med en plats i bruttotruppen till VM, gjorde 2–1 och kvitterade till 3–3 i den första halvleken. Men det var Tim Persson som sköt segermålet åtta minuter in på den andra halvleken.
I och med segern tog Villa-Lidköping över serieledningen från Sandviken, som nu är en poäng bakom västgötalaget.

Enkel Västerås-seger

Regerande mästarlaget Västerås vann hemma mot nykomlingen Tellus med 9–3 efter två mål vardera av Ted Bergström, Oscar Gröhn och Anders Bruun.
Patrik Nilsson, även han tillbaka i landslaget, gjorde tre mål när hans Bollnäs vann hemma mot Vänersborg med 4–2.

VM-truppen uttagen

Förbundskapten Svenne Olsson tog på fredagskvällen ut en bruttotrupp på 25 spelare till bandy-VM som avgörs i Sandviken 29 januari till 5 februari.
Ett par nygamla spelare återfinns i truppen i form av Patrik Nilsson och Daniel Andersson.
Truppen ska bandas till 18 spelare den 19 januari.
– Det är angenäma problem att banta den här truppen. Från och med nu handlar det om vad spelarna presterar fram till den 19 januari. Jag och Stefan Söderholm går in i en hårdbevakning av samtliga 25 spelare i truppen. Vi kommer att diskutera möjligheter, scenarier och olika matchplaner, säger förbundskapten Svenne Olsson till svenskbandy.se.

Se hela VM-truppen i faktarutan längre ned.

ARTIKELN HANDLAR OM