Boxning

Muhammad Alis barnbarn segrade i proffsdebuten

Av: 

Moa Berander

Nico Ali Walsh efter segern.
Nico Ali Walsh efter segern.

SPORTBLADET

Han är Muhammad Alis barnbarn.

Nu har Nico Ali Walsh, 21, inlett sin egen proffsboxningskarriär – med en seger.

– Det kan verka som mycket press men för mig är han bara min morfar, säger han efter fajten.

Nico Ali Walshs proffsdebut gick att stapeln på lördagskvällen, i Oklahoma. Motståndet stod Jordan Weeks för, men han fick se sig besegrad.

Inte ens två minuter in i matchen fick domaren bryta in, då Ali Walsh gick hårt åt Weeks. Fajten var över och Nico Ali Walsh stod som segrare i sin debut. Den tredje generationen av Ali-boxare hade inlett karriären.

För Ali Walsh har delvis fötts in i boxningen. Inte undra på, när hans morfar är den mest framgångsrike boxaren genom alla tider.

Muhammad Ali debuterade för drygt 60 år sedan och blev sedan världsmästare i tungvikt tre gånger. Över hela sin karriär vann han 56 av de 61 proffsmatcher han ställde upp i.

”Behöver press”

– För resten av världen kan det se ut som att jag för vidare arvet från den bästa boxaren som funnits, men jag ser det som att jag för vidare arvet från min morfar, vilket sätter lite press på mig. Men alla behöver press på sig för att göra stora saker, sade Nico inför fajten enligt TT.

Muhammad Ali gick bort 2016, vid 74 års ålder. Men när Ali Walsh debuterade var morfar ändå delaktig. I ringen bar han ett par vita shorts, som han fått i present av Ali.

– Jag har tänkt på honom så mycket, jag saknar honom massor. För publiken är han den bäste boxaren någonsin och kanske också den bästa personen. För mig är han den bästa morfadern, berättar Ali Walsh för AP.

I generationen mellan Muhammad och Nico var det moster Laila Ali som boxades på proffsnivå. Hon var framgångsrik under tidigt 2000-tal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Tyson Furys dotter var död i tre minuter

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Muhammad Ali