Doldisen bakom Färjestads guldsuccé

LULEÅ. Färjestad är svenska mästare 2022.

Då väljer klubbens general manager Rikard Wallin att hålla en doldis.

Better than a monkey – Erik Wilderoth.

– Han är ovärderlig och kan inte tacka honom nog mycket, säger Wallin.

Beställ ditt eget GULDLÖP här – föreviga Färjestads succé

Det var starka känslor på isen efter Färjestads SM-guld.

Att få vinna pokalen efter en gastkramande match sju är speciellt och unikt eftersom det endast skett tre gånger i SHLs historia.
Det finns många hjältar i Färjestad.

Många syns med kraft utåt och får många rubriker.

Men många jobbar i det dolda och backoffice – som Erik Wilderoth, känd som better than a monkey i sociala medier, från hockeylabbet i CMore och en expert på underliggande statistik och annorlunda statistik gällande ishockey.

Han var Rikard Wallins första värvning till Färjestad i vintras och i går stod både Erik och Rikard med varsin guldmedalj runt halsen i Coop Arena.

”Han har gett oss ett lugn”

– Det är många känslor och vi är tagna av stunden och det är stort för oss alla och kanske i synnerhet för killarna. Luleå är också värda att vinna, men idag hade vi flytet på vår sida och det flytet har vi förtjänat. Vi har också slagit ut tabellettan, tvåan och trean på vår väg till guld, säger Wallin.

När Erik Wilderoth kommer upp i intervjun blir Wallin känslosam och tagen. Man ser vilken viktig uppgift som hockeyanalytikern har för laget.

Doldisen.

Mannen bakom detaljerna.

– Erik har betytt extremt mycket. Han har gett oss ett lugn och sett vad som funkar och inte funkar. Med hans hjälp har vi skruvat på många detaljer, Hans hjälp har varit ovärderlig och kan inte tacka honom nog mycket.

Fina ord av Wallin.

Och de visar med kraft vilken inverkan som Wilderoth haft för att få ordning på Färjestad och få laget att bli ett mästarlag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.