Sportbladet sänder svenska cupen i innebandy

Sportbladet fortsätter att satsa på innebandy.

Med Plus kan du se våra tv-sändningar från svenska cupen, precis som i fjol.

Här hittar du matcherna som sänds, tiderna och fakta om turneringen.

Svenska cupen i innebandy är här!

Och den 23 augusti startar Sportbladets tv-satsning av turneringen genom att sända den heta matchen på damsidan mellan Storvreta och Gävle.

Se hela turneringen med Plus

Från den första och andra omgången kommer du som har ett Aftonbladet Pluskonto kunna se 16 dam- och 5 herrmatcher. Du kommer självklart kunna följa turneringen hela vägen fram tills att guldmedaljerna delats ut.

Bland de fajter som visas hittar du Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården, Umeåderbyt mellan IBK Dalen och regerande mästaren Thorengruppen IBK och Västeråsderbyt mellan Rönnby IBK och Västerås IBS.

Den första matchen i damernas turnering som Sportbladet sänder är Storvreta IBK–Gävle GIK (23 augusti) och i herrarnas är det Hovslätts IK–Visby IBK (27 augusti).

Som en del av vår innebandysatsning kommer Sportbladet även bjuda på införtexter och matchtexter under turneringens gång.

Thorengruppen vann svenska cupen i fjol.
Thorengruppen vann svenska cupen i fjol.

Det här är svenska cupen

Svenska cupen spelades för första gången i innebandyns historia förra säsongen. Thorengruppen IBK blev den historiska damsegraren och Växjö IBK vann på herrsidan.

Den här säsongen inleds den första omgången 21 augusti för damlagen och 23 augusti på herrklubbarna.

I den första omgången spelar lag som vunnit sina respektive distriktlagsturneringar. I den andra omgången kliver sedan alla SSL-lag och de åtta bästa allsvenska lagen från fjolårssäsongen in i turneringen.

Finalerna spelas i februari.

Alla matcher i svenska cupen kommer att dyka upp på vår tv-sida

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.