Max Darj

Tunga beskedet: Max Darj har corona

Missar minst två matcher

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Tungt avbräck för Sverige inför nyckelmatchen mot Spanien:

Förvarschefen och linjespelaren Max Darj har testat positivt för corona.

Beskedet kom en dryg timme före avkast.

Med drygt en timme kvar till matchen mot Spanien meddelade handbollslandslaget att Max Darj testat positivt.

– Det är aldrig roligt att få ett sånt här besked och det känns förstås oerhört tråkigt att inte kunna vara med och hjälpa laget på planen. Jag hade sett fram emot att möta Spanien, men får se matchen på tv i stället och jag hoppas att grabbarna går in och slår dem. Jag mår bra och hoppas att jag snart kommer kunna vara tillbaka på banan igen, säger Darj till landslagets hemsida.

Landslagsledningen valde att mörka beskedet för motståndaren och omvärlden i nästan åtta timmar då man hade testsvaret redan vid 11.30.

”Skönt att veta att vi har en fin bredd”

Det är ett mycket tungt avbräck för Sverige förstås.

Darj är försvarschef och förstavalet på linjen i anfallet.

Matchen mellan Sverige och Spanien kan bli avgörande för lagens fortsatta EM-öde då det är den troliga gruppfinalen varifrån man tar med sig poängen in i mellanrundan.

– Max är en väldigt viktig spelare för oss och vi hade haft bättre nytta av honom på planen än på hotellrummet. Jag hoppas, både för vår del och framför allt hans egen del, att han fortsätter att må bra och kan komma tillbaka senare i turneringen. Nu får vi lösa situationen med andra spelare och då är det skönt att veta att vi har en fin bredd i truppen, med flera olika alternativ både defensivt och offensivt, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Missar en match till – minst

Det står också klart att Darj missar sista gruppspelsmatchen mot Tjeckien på måndag. EHF:s regler säger att Darj inte får spela EM på fem dagar och måste därefter uppvisa två negativa test med 24 timmars mellanrum.

Svenske presschefen Daniel Vandor reder ut begreppen nedan (gårdagen räknas in i den här uträkningen på fem dagar). Sverige spelar, om man går vidare, sin första match i mellanrundan på torsdag och sedan igen på fredag.

– Tidigast på tisdag kan han göra testet, kan vara tillbaka tidigast onsdag, spela tidigast torsdag. Men då ska han lämna två negativa test. Och det finns inga garantier för att man gör så snabbt.

Återbudet från Darj innebär att Felix Möller, som satt på läktaren i premiärsegern mot Bosnien, gör mästerskapsdebut mot Spanien. Sverige har ytterligare två linjespelare i laget: Fredric Pettersson och Oscar Bergendahl.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenske stjärnans ord från covid-isoleringen: ”Det gör ont i hjärtat”

ÄMNEN I ARTIKELN

Max Darj

Handboll

Handbolls-EM (Herrar)