OS 2022 i Peking

Officiellt: Stina Nilsson OS-klar

Klart: Tar sista platserna

Av: 

Andreas Käck

Simon Holm

SPORTBLADET

RUHPOLDING. Nu är det klart.

Mona Brorsson, 31, och Stina Nilsson, 28, får åka på OS.

– Det känns jättekul. Ett väldigt härligt besked att få, säger Nilsson.

Redan för två veckor sedan kunde Sportbladet avslöja att Stina Nilsson var klar för OS. Nyheten dementerades emellertid av SOK (Sveriges olympiska kommitté) och sedan dess har det, åtminstone utåt, hetat att hon, Mona Brorsson och Johanna Skottheim gjort upp om de två sista platserna.

Nu är det officiellt: Brorsson och Nilsson får åka.

Nyheten bekräftades vid lunchtid på söndagen, strax innan damernas jaktstart i tyska Ruhpolding.

– Vi hade bra diskussioner med SOK och kom överens om att Mona och Stina verkligen har gjort individuella jobb som är i världsklass. Det var ett svårt beslut eftersom vi har ett grymt bra lag, men vi tror att det här är det bästa, säger huvudtränaren Johannes Lukas.

”Jättekul”

Stina Nilsson har redan fem OS-medaljer, varav ett guld, på meritlistan. Dessa medaljer tog hon under sin tid som längdskidåkare. Våren 2020 chockade hon alla och bytte sport och på senare tid har hon tagit stora kliv i sin utveckling.

Häromveckan slog hon till med sin första topp tio-placering i världscupen och här i Ruhpolding har hon fortsatt att imponera stort, bland annat med en supersträcka i stafetten.

Nu är hon alltså klar för OS.

– Det känns jättekul. Ett härligt besked att få. Jag har ingen aning om hur ett OS i skidskytte går till. Det känns jättekonstigt att säga eftersom jag har gjort två OS tidigare, men jag är där för att se och lära. Det ska bli väldigt spännande, säger hon.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

OS 2022 i Peking

LÄS VIDARE

”Stina Nilsson hade inte klarat en öde ö…”

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2022 i Peking

Stina Nilsson

Mona Brorsson

Skidskytte

Vinter-OS