NHL

NHL-stjärnan rasar mot ny rasistskandal

Jordan Subban utsatt för rasism under en hockeymatch

Av: 

Simon Holm

SPORTBLADET

Hockeyvärlden rasar efter en ny rasistskandal i ligan ECHL.

NHL-stjärnan, P.K. Subbans bror, Jordan blev drabbad under lördagen.

– De kallar inte ECHL för djungelligan bara för att min bror och andra svarta spelare är apor, skriver P.K. Subban på sin Instagram.

I ECHL-matchen mellan South Carolina Stingrays och Jacksonville Icemen uppstod tumult mellan flera spelare i början på övertiden. När Stingrays spelare, Jordan Subban åkte från situationen ska motståndaren Jacob Panetta ha gjort rasistiska gester mot Subban. Det skapade ytterligare tumult och flera spelare blev involverade i ett slagsmål. I en video som cirkulerar på sociala medier syns händelseförloppet.

Gjorde apgester

Jordan Subban är NHL-stjärnan P.K. Subbans bror. Jordan och P.K. var inte sena med att uppmärksamma händelsen via sina sociala medier.

”Han var för mycket av en fegis för att våga slåss mot mig. Så fort jag vände ryggen till började han göra apgester så jag slog honom på käften flera gånger om och han gömde sig som den fegis han är”, skriver Jordan Subban på Twitter.

– De kallar inte ECHL för djungelligan bara för att min bror och andra svarta spelare är apor. Panetta, du kommer förmodligen att få spela igen, det är vad historien har sagt men förändring är på väg. Nu vet inte bara hockeyvärlden dina rätta färger, din hemstad Belleville vet, din familj och dina vänner vet att du är en bluff, skriver P.K. Subban på sin Instagram.

Flera skandaler på kort tid

Hockeyligan NHL gick efter skandalen ut via sina kanaler och fördömde händelsen och ligan East Coast Hockey League stängde av Panetta på obestämd tid. Panettas klubb gick senare under söndagen ut med att de stänger av spelaren med omedelbar verkan.

Hockeyvärlden har haft flera rasistiska fall den senaste tiden. Senast var AHL-spelaren Krystof Hrabik som stängdes av i 30 matcher.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

P.K. Subban.
Publisert:

LÄS VIDARE

Idrottsstjärnorna som deltar i kriget

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

P.K Subban

AHL