Sara Hector tillägnas backe efter OS-guldet

Av: 

TT

Sara Hector får nu en skidbacke uppkallad efter sig. Arkivbild.
Sara Hector får nu en skidbacke uppkallad efter sig. Arkivbild.

Efter OS-guldet får nu Sara Hector en slalombacke döpt efter sig. Det är ”Västbacken” i skidorten Kungsberget som tillägnas utförsåkaren, skriver DN.

En gyllene skylt med namnet ”Sara Hector” ska sättas upp på toppen av backen i skidorten utanför Järbo i Gävleborgs län, skriver Dagens Nyheter.

– Otroligt roligt så klart. Kungsberget är min hemmabacke, jag är uppvuxen där och det är där jag har lärt mig åka skidor. Jag har tävlat min första tävling i Kungsberget och garanterat vunnit min första tävling där också. Det känns jätteroligt, säger Hector till DN.

Backen får sitt nya namn under en ceremoni på lördag, i samband med Hectors årliga tävling ”ALS Challenge” som körs för att uppmärksamma ALS och vars intäkter går till forskning om sjukdomen. Hectors mamma lider av sjukdomen.

Själv kommer 29-åringen inte att tävla i och med knäskadan hon dragits med sedan kraschen under världscuptävlingarna i Åre i slutet av säsongen.

Det gångna säsongen har varit Hectors bästa hittills. Hon tog flera pallplatser – och segrar – i världscupen i storslalom och blev till sist tvåa i storslalomcupen, men den stora höjdpunkten var tveklöst OS-guldet i storslalom från Peking.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN