Calle Halfvarsson trea i tremilen

Foto: LASSE ALLARD
SPORTBLADET

Calle Halfvarsson var avhängd och började snegla bakåt.

Då hittade svensken plötsligt nya krafter och spurtade in som trea i tremilen i Falun.

– Det blev en panikspurt, säger han efter loppet.

Tremilen i klassisk stil i Falun fick en spännande avslutning.

En stark Daniel Richardsson, som ryckte i slutet av loppet, såg ut att gå mot den bästa svenska placeringen.

Men en avhängd Calle Halfvarsson fick nya krafter.

Åt norska duon Emil Iversen (1:a) och Martin Sundby (2:a) fanns inget att göra – men 27-åringen spurtade ner Sjur Röthe och knep en pallplats.

”En panikspurt

– Det blev lite panik där på slutet och jag hade svårt att hålla ihop det, men det gick bra, säger Calle Halfvarsson som var nöjd med att vara tillbaka på pallen igen efter en längre sjukdomsperiod.

– Det är viktigt mentalt att få kliva upp på pallen. Att få med sig det inför SM och den träning som ska göras, säger han och fortsätter:

– Nu känns det stabilt. Är man på pallen är man där uppe. Jag är inte i en toppform ännu. Jag trodde inte att jag skulle vara på pallen så här fort igen. Det är inte länge sedan jag hade min sjukdomsperiod.

Richardsson blev näst bäste svensk på en sjundeplats.

– Egentligen kanske jag skulle kört lite tidigare. Jag gjorde ett försök, men det kanske kostad mer än det gav. Jag var ganska trött i de sista backarna, säger Daniel Richardsson.

Loppet blev ett kvitto igen på att han är på rätt väg inför VM

– Nu känns det bra, det känns som att det finns ett par växlar till att ta, säger Richardsson.

En åkare som inte var med är Johan Olsson, som blev sjuk dagen före loppet och tvingades åka hem. Daniel Richardsson är dock inte orolig för sin vän.

– Johan är ganska försiktig av sig och av erfarenhet brukar han dra i handbromsen ganska tidigt. Förhoppningsvis är det inget allvarligt. Jag tror inte det är någon fara, säger han.