Jonna Sundling skickas hem

Foto: TT
SPORTBLADET

SEISER ALM. Sprinttalangen Jonna Sundling har haft feber och satts i karantän från övriga laget.

Nu skickas hon hem till Sverige.

– Det är bättre hon får lugn och ro hemma nu, säger läkare Per ”Pliggen” Andersson.

Den svenska landslagsledaren Ola Ravald är noga med att säga ”peppar, peppar” när han pratar om hälsoläget i den svenska truppen. För än så länge är Jonna Sundling det oroväckande undantaget på landslagets förläger. Sundling insjuknande för tre dagar sedan och har satts i karantän från övriga laget från och med i går.

Inför pressträffen i dag med svenska truppen berättade läkaren Per ”Pliggen” Andersson att 22-åringen kommer att skickas hem i morgon.

– Jonna har haft feber i samband med en övre luftvägsinfektioon och hon kommer att åka hem i morgon. Det är bättre att hon återhämtar sig på lågland. Hon får lugn och ro hemma nu, säger han.

Ola Ravald säger att både Sundling och Emma Wikén, som varit ”småseg” i veckan, troligen lider lite sviter av ett hårt SM innan resan ner på höjden.

”Jobbar stenhårt”

När det gäller Johan Olsson är läget klart bättre nu än i början av veckan. När Sportbladet pratar med Per Andersson har han precis pratat med Johan Olsson på telefon.

– Johan har inte fått några bakslag ännu. Vi följer förloppet väldigt nogrrant. Nu ska vi ta ett beslut var han förlägger sin fortsatta uppladdning. Det avgör vi imorgon.

Alternativen står mellan att träna hemma eller åka ner till höghöjden i Seiser Alm.

– Självklart är det inget man önskar sig, vi måste jobba stenhårt nu för att se vilka möjligheter vi har att få Johan i form till VM, säger Per Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM