Långloppsåkaren efter kollapsen: ”Så tråkigt att ha tappat det”

Publicerad 2022-12-18

DAVOS. För första gången på snart sex år stod Frida Erkers på startlinjen i världscupen.

Väl i mål var hon 8 minuter och 22 sekunder efter segraren Jessie Diggins och slog bara två åkare.

– Jag är jätteledsen att kroppen inte känns bättre när man får chansen, säger hon.

Senast Frida Erkers körde i världscupen var på för-OS i Pyeongchang 2017. Efter alla sjukdomsfall och återbud i den svenska truppen fick 30-åringen, som numera kör långlopp, chansen igen på 20 kilometer i Davos.

– Jag gick in med bra inställning. Jag var jätteglad att få chansen, säger hon.

– Även om jag satsar på långlopp nu så gillar jag fortfarande att skejta och det var ett långt skejtlopp på en bana som egentligen passar mig, så jag är jättebesviken.

I Sverigepremiären i Bruksvallarna slutade Erkers på en femteplats på 15 kilometer fritt. Endast slagen av Frida Karlsson, Ebba Andersson, Moa Ilar och dagens bästa svenska Ida Dahl.

– Jag skulle väl ändå säga att jag var i mitt livs form i Bruksvallarna och har haft en jättebra höst. Sen blev jag sjuk och det har inte alls varit som jag vill efter det.

”Det är besvikelse nu”

Det var en tung dag ute i spåren för långloppsåkaren som dagen innan körde Ski Classics i La Venosta. Av 46 startande slutade Erkers på en 44:e plats.

– Det är besvikelse nu. Speciellt när jag hade så himla bra känsla i Bruksvallarna. Det är så tråkigt att ha tappat det, säger hon med tårar i ögonen.

– Jag kommer gå vidare, man är ledsen och så nu men det är bara att släppa det sen och ladda vidare mot resten av säsongen.

Vad tror du om chanserna att få köra fler världscuplopp?

– Jag satsar på Ski Classics. Det här var en kul bonus så det är tråkigt att det blev som det blev när man fick chansen.