Sveriges utmaning i jakten på VM-final – hotelldöden

STOCKHOLM. När svenska handbollslandslaget nu har flyttat till Stockholm för tuffa slutspelsmatcher väntar en ny utmaning.

Hotelldöden.

– Vi ska försöka göra någonting för att komma härifrån, säger Jim Gottfridsson.

Klart: Sverige möter Egypten i kvartsfinal i handbolls-VM – allt om matchen

På måndagen rullade ett obesegrat svenskt handbollslandslag in på Stockholm Central.

– Det är skithärligt. Jag har inte varit i Stockholm så mycket så jag tycker det är skitkul att vara här, säger Hampus Wanne.

Tiden i de centrala delarna av den svenska huvudstaden blev dock kortvarig. Landslaget bussades direkt till sitt hotell.

– Det blir lite kontraster kan man säga. Nu är vi här för att spela väldigt, väldigt viktiga matcher så fokus är inte på var man ska ta sin fika men det var skönt när det var som i Göteborg att man kunde gå ut och göra någonting i alla fall, säger Wanne och fortsätter:

– Det kan bli väldigt långa dagar. I Göteborg kunde vi få ner hotelldöden lite i alla fall.

Stockholmaren Lucas Pellas.
Stockholmaren Lucas Pellas.

”Inte världens roligaste miljö”

I Göteborg bodde Sverige mitt i smeten, 300 meter från Scandinavium. I Stockholm bor landslaget vid Stockholmsmässan i Älvsjö.

– Vi ska försöka göra någonting för att komma härifrån. Det är kanske inte världens roligaste miljö vi är i. Samtidigt kan jag inte så mycket om Stockholm så det blir väl ett par promenader runt mässan så räcker väl det, säger Jim Gottfridsson.

Stockholmskunskaperna i landslaget är en uppenbar bristvara. Det finns bara en stockholmare i truppen, vänsterkanten Lucas Pellas.

– Det ska bli väldigt skönt att komma hem. Man hinner kanske kika förbi hemma och äta lite mat av morsan i Sköndal som är nära hotellet också. Så det ska bli väldigt skönt, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.